İktibas Dergisi 500. sayıya ulaştı

Sahih İslam’ın doğru anlaşılması hedefi ile 1981 yılından bu yana yayın hayatına devam etmekte olan İktibas Dergisi bu ay 500. sayısına ulaştı.

06-08-2020


Ercümend Özkan tarafından 1981 yılında yayın hayatına başlayan İktibas Dergisi, önemli bir başarıya imza atarak, bu ay yayımlanan yeni sayısı ile birlikte 500. sayısına ulaştı. İslam’ın doğru anlaşılması ve hayata dosdoğru bir şekilde geçirilmesi gerektiği vurgusu ile yayınını sürdüren İktibas, Ercümend Özkan’ın 1995 yılında vefatının ardından kesintisiz olarak yayınına devam etti.

Derginin Yorum ve Kavram sayfaları iki ana bölümünü oluşturuyor. Yorum’da, Türkiye ve dünya gündeminin önemli başlıkları İslami bir perspektiften yorumlanırken; Kavram’da ise insanların düşünce dünyasına yön veren ana kavramlar incelemeye tabi tutuluyor.

Yazarların gündeme ilişkin değerlendirmelerinin ardından, dergiye ismini veren alıntılar bölümü de ilerleyen sayfalarda yer alıyor. Alıntılar bölümünde, Müslümanları ilgilendiren olaylar ve görüşler, basında yer alan haberlerden derleniyor. Burada hem Müslümanların bir takım konulardan haberdar olması, bilgi ve düşünce dünyasını zenginleştirme amaçlanırken, hem de alınan haberlerin arşivlenecek mahiyette olmasına dikkat ediliyor. Dergide yer alan Sanat-Edebiyat sayfaları da klasikleşmiş bölümlerinden bir diğeri.

Derginin 500 rakamına ulaştığı Ağustos sayısında, geçen ayın bir numaralı gündem maddesi haline gelen ‘Ayasofya camiinin ibadete açılışı’ konu ediliyor. Kapakta Ayasofya camii çok çarpıcı bir fotoğrafla yansıtılırken, Ercümend Özkan’ın konuya ilişkin yıllar önce sarf ettiği cümleler de öne çıkarılıyor. Yorum’da, Ayasofya’nın açılışının İslam davası açısından konumu ve değeri irdelenirken, Kavram bölümünde ise, Ayasofya’da verilen hutbe nedeniyle tartışma konusu olan “Lanet” terimi üzerinde derinlemesine duruluyor.

Dergide bu ay yazıları ile katkı veren isimler ise sırası ile Atasoy Müftüoğlu, Hüseyin Alan, Mustafa Bozacıoğlu, Şükrü Hüseyinoğlu, Yakup Döğer ve Ahmet Ferhat Öksüz oldu.

Etiketler : #İktibas   #Dergisi   #500.   #sayıya   #ulaştı   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN