İHH’dan Suriyeli mültecilere 15 tırlık yardım

İHH İnsani Yardım Vakfı, Ceylanpınar’da bulunan ve ülkesini terk etmek zorunda kalan Suriyelilerin kaldığı mülteci kampında 15 tırlık yardım malzemesi dağıttı. 5 bin ailenin kaldığı kampta 900 bin dolar tutarında 5 bin buzdolabı, 5 bin ısıtıcı ve 5 bin hijyen paketi dağıtımı yapıldı.

29-12-2012


Suriye halkının yanında olmak için tüm Türkiye’nin seferber olduğu, 300’e yakın STK’nın, sendikaların ve bir çok medya kuruluşunun içerisinde olduğu ‘Kış geldi… Suriye için 1 Ekmek 1 Battaniye’ kampanyasına büyük destek veren İHH İnsani Yardım Vakfı kampanya kapsamında çalışmalarına bütün hızıyla devam ediyor.

Suriye’de olayların başladığı ilk günden itibaren aralıksız devam eden İHH İnsani Yardım Vakfı,  ‘Kış geldi… Suriye için 1 Ekmek 1 Battaniye’ kampanyasına da büyük destek veriyor. Yaşanan olaylardan kaçarak Türkiye sınırına yerleşen ve büyük sıkıntılar çeken Suriyeli mültecilerin ihtiyaçlarını karşılayan İHH ekipleri son olarak Şanlıurfa Ceylanpınar’da bulunan mülteci kampında dağıtım gerçekleştirdi.

Sürekli olarak kamplarda çalışmalar gerçekleştiren İHH İnsani Yardım Vakfı mültecilerin ihtiyaçlarını belirleyerek dağıtımlarını gerçekleştiriyor. İHH ekipleri Ceylanpınar’da 15 Tırlık yardım malzemesi dağıtımı yaptı.

İHH ekipleri 5 bin ailenin kaldığı Ceylanpınar mülteci kampında 5 bin adet ısıtıcı, 5 bin adet buzdolabı ve 5 bin adet hijyen paketi dağıtımı yaptı. 900 bin dolar tutarında olan yardımların dağıtımını İHH ve Katarlı üç yardım kuruluşu Katar Raf, Katar Charity ve Eid ile birlikte gerçekleştirdiler.

(Kaynak: İHH Basın Bürosu)

Etiketler : #İHH’dan   #Suriyeli   #mültecilere   #15   #tırlık   #yardım   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN