Hikmet Ertürk: Uhud'da Rabbimize söz verdik

Kur'an Nesli Kültür Merkezi'nde Umre izlenimlerini anlatan Hikmet Ertürk, "Okçular Tepesi'ne çıktığımızda Rabbimize, yoluna sadakat göstereceğimize, tevhid mücadelesindeki nöbet yerlerimizi terk etmeyeceğimize dair söz verdik." diye konuştu.

27-11-2010


İslam ve Hayat

Kur'an Nesli Kültür Merkezi'nde Umre izlenimlerini anlatan Hikmet Ertürk, imanın doğduğu toprakları ziyaret etmenin güzelliğine değindi. Umre ibadetinin aşamalarını, ekrana yansıttığı fotoğraflar eşliğinde anlatan Ertürk, Umre ibadetinde karşılaştığı çeşitli ülkelerden Müslümanların genelde bireysel bir din algısına sahip olduğunu gözlemlediğini, ümmetin sorunlarıyla ilgilenen, siyasi bilinç sahibi olanların çok azınlıkta kaldığını kaydetti.

Ertürk şöyle devam etti: "Gördüğüm kadarıyla insanların genelde tek derdi, daha çok sevap kazanma ve böylece kendilerini kurtarma peşinde koştuklarıydı. Farklı ülkelerden Müslümanların buluştuğu böyle bir ortamda ümmetin sorunlarının konuşulmaması, genelde kimsenin bu tür bir gündeminin olmaması bana şaşırtıcı geldi."

Uhud Savaşı'nın yaşandığı alanı da fotoğraflar eşliğinde anlatan Hikmet Ertürk, "Okçular Tepesi'ne çıktığımızda Rabbimize, yoluna sadakat göstereceğimize, tevhid mücadelesindeki nöbet yerlerimizi terk etmeyeceğimize dair söz verdik." diye konuştu. 

Etiketler : #Hikmet   #Ertürk:   #Uhud'da   #Rabbimize   #söz   #verdik   
YORUMLAR
  • sinan   28-11-2010 11:18

    TEVHİD YOLUNDA YÜRÜYEN İYİLİĞİ EMREDİP KÖTÜLÜĞÜ MEN EDEN HERKESE SELAM OLSUN.

  • hüseyin alan   27-11-2010 18:55

    SÖZÜNE SADIK KALANLARA SELAM OLSUN Uhud'da verdiğin sözünde durasın, geriye dönmeyesin, gönlün ve ayakların sabit kalsın inşaallah. Senden de bu beklenir sevgili Hikmet'im, sana da bu yakışır. Evveliyattan beri durduğun sözünü tescillemiş, kutsamış, yinelemiş oldun. Mübarek olsun, kolay gelsin. Lebbeyk diyerek çağrıya uydun, teslim oldun, sözünden dönmeyeceğim, buyruklarından çıkmayacağım ey Allahım, EY Kabe'nin rabbi dedin. Artık Washington'a, Roma'ya, Berlin'e, Amsterdam'a, Paris'e, Pekin'e, Tokyo'ya, Ankara'ya dönmeyeceğim, onların üfürüklerine uymayacağım, dedin. Yalnızca Allah'ı büyükleyeceğine, sadece onun buyruklarına teslim olacağına dair sözünü tekrar ettin. Zor bir işe soyundun hikmet'im, zorlu adamdın zaten, zor işleri zorlu adamlar yapar diyerek ebedi alemde güzel bir yere talip oldun. Ahiret yurdunun rabbi de Allah, söylediklerini kaydettirdi. Ne güzel, ne kadar da güzel. Kendini tazeledin, kıvandın, güçlendin. Allah işlerini kolay getire, bereketinden istifade edile inşaallah. Yengemle, çocuklarınla, dostlarınla bu defa hac ziyareti kısmet olsun inşaallah Hikmet'im. Hissettiklerini yaymak, imkanı olanları heveslendirmek güzeldir, ne güzel de teşvik ediyorsun. Tekrar tebrik ederim. Gazan mübarek, yüreğin coşku dolu olsun...

  • ADEMOĞLU   27-11-2010 18:48

    Rabbim kutlu eyleminizi hayatınızda uyğulama alanında yaşayıp yaşama arzusu taşıyanlara yardıncı olursunuz inşallah.

  • yusuf   27-11-2010 15:54

    dünya ve ahiret döngüsü insanlar için birer imtihandır.bizler bu olaylara rabbimizin bakmamızı istediği pebcereden bakarsak kurtuluşa ereriz.nefsimizin ve şeytanın penceresinden bakarsak hak ve hakikatı kavramamız imkansızlaşır.hikmet bey allahın penceresinden olaylara bakmış allah ondan razı olsun. umresini izzeti dergahında makbul olan umrelerden kılsın.bizlere de nasip etsin

  • hikmet erturk   27-11-2010 14:47

    Abdulmecid kardeşim orda hangi turla giderseniz gidin önemli olan arkadaş gurubunuz.Zaten onlara bağımlı değilsiniz.Yani arkadaşlarınızla anlaşıp bir gurup oluşturup giderseniz kendi proğramınızı yapabilirsiniz.Şahsen ben tek kaldığımdan sıkıntılı oldu.Diğer gurupları da tanımıyorum.Niyetiniz varsa bizim kardeşlerden de niyetli olanlar vardı bir araya gelebilirsiniz.Organizasyonlarda araştırılabilir.

  • fikret   27-11-2010 10:22

    uhutta bir çok sahabi görev yerlerini terketti.dünyalık için.peygamberimiz ve orda kalanlar üzülüp gevşemedi.herşey buraya kadarmış demedi.azda olsalar.geçmişten beri hep az gruplar olmuş.nice çok gruplar karşısında.çizgisini değiştirmemiş.belki kimse dinlemeye gelmedi konferansı,yazılarınızda az okunabilir,yorumda yazan belki hiç yoktur.olsun Allah sizlerle beraber,yetmezmi.sa

  • Abdulmecid   27-11-2010 08:29

    Hikmet Ertürk'e teşekkürler. Buraya yazılan yorumlar genellikle soru ihtiva ediyorsa cevaplanmıyor. Umarım bu seferki cevaplanır. Hikmet Ertürk Diyanet organizasyonuyla mı gitti Umre'ye? Daha sahih bir hac ve umre için hangi şirketleri önerirsiniz?

İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN