Hem ispiyoncu, hem cahil!

Vatan’da çıkan “Asası ve sarığıyla İslâm’ı anlattı” haberini okuyunca, takip ettiği haberi anlamaktan aciz muhabirlerin ve bu tür haberleri yayına koyan editörlerin varlığından rahatsızlık duyuyorsunuz

25-04-2008


Doğan Grubu'nun yeni gazetesi Vatan'da “Asası ve sarığıyla İslâm’ı anlattı” kısa bir haber yer alıyor. Haberin içeriğini okuyunca, ortada birbirinden sorunlu iki durumun olduğunu anlıyorsunuz: Ya muhabir izlediği görüntüleri anlayamayacak kadar cahil ya da muhabir görevini yaptı ama yazı işleri haberi başka türlü servis etti. Neden bahsettiğimizi anlatmak için haberi verelim: “Bolu'da düzenlenen Kutlu Doğum Haftası etkinliklerinde garip görüntüler... Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında dün akşam “Gözyaşı Geceleri, Sevgilistan” adlı program düzenlendi. Sahneye asası ve sarığıyla çıkan dervişe benzeyen bir kişi, zikir sesleri altında İslâm’ın beş şartını anlattı. Bu sırada salondaki ışıklar kapatılırken görüntülerle desteklenen programı izleyenler gözyaşlarına hakim olamadı. Aynı kişi, “Burası Sevgilistan (Cennet) yolu, buraya gelin, buraya yürüyün” diye konuştu. Program semah ve tiyatro gösterileriyle son buldu.”

 

Muhabirin bildirdiği haberde deniyor ki: “Sahneye asası ve sarığıyla çıkan dervişe benzeyen bir kişi, zikir sesleri altında İslâm’ın beş şartını anlattı.” Şayet “Gözyaşı Geceleri” adlı programın bir gösteri olduğunu ve bu gösteride geleneksel din anlayışının drama eşliğinde sunulduğunu bilmiyorsanız; “dervişe benzeyen kişi”yi gerçek zannedersiniz ama o bir oyuncu ve gösteriye dahil! Ama haberi okuyunca zannediliyor ki, bu “derviş” gösteriden önce sahne alan bir konuşmacı. Son cümle de bu intibayı uyandırıyor: “Program semah ve tiyatro gösterileriyle son buldu.” Oysa dediğimiz gibi o “dervişe benzeyen kişi” de tiyatro gösterisinin bir parçası! Acaba cahiliye medyasının muhabiri gerçekten izlediğini anlamaktan mı aciz; yoksa “alternatif kutlama haberleri” kervanına katılmak için fırsat mı kollamış? (Kontra Medya)

Etiketler : #Hem   #ispiyoncu   #   #hem   #cahil!   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN