Hay-Der'in yardımları Suriye'ye ulaştırıldı

Hay-Der'in mazlum Suriye halkına yönelik yardım kampanyaları devam ediyor. Hay-Der2in kampanyası çerçevesinde toplanan yardımlar, Halep'te ihtiytaç sahiplerine ulaştırıldı.

17-03-2013


İslam ve Hayat

Hay-Der'in mazlum Suriye halkına yönelik yardım kampanyaları devam ediyor. Hay-Der2in kampanyası çerçevesinde toplanan yardımlar, Halep'te ihtiytaç sahiplerine ulaştırıldı.

Hay-Der yönetimi tarafından konuyla ilgili yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Derneğimiz tarafından başlatılan "Suriye'li kardeşin üşüyor, her evden bir yardım" kampanyasında toplanan yardımlar Suriye'nin Halep bölgesinde ihtiyaç sahiplerine dağıtıldı.

Hay-Der ırk, renk, bölge, mezhep ve sınır taassubundan uzak, İslamın kardeşliğin inanan bir sivil toplum kuruluşudur.

Kardeşlik hukuku çerçevesinde İslam coğrafyasının her köşesinde yaşanan sorunları sorunlarımız, mücadeleleri mücadelemiz bilmekteyiz.

İşte bu hassasiyetle mazlum ve mağdur ancak izzeti kuşanmış Suriye'li kardeşlerimizin sıkıntılarına bir damla çare olabilmek için Suriye'ye insani yardım götürme gayretindeyiz.

Dernek olarak Ocak ayı içerisinde "Suriye'li kardeşin üşüyor, her evden bir yardım" kampanyasını başlattık. Kampanyamıza destek olan hasaiyet ahibi vatandaşların da desteğiyle 20 ton erzak ve 100 koli giysiyi Suriye'ye götürerek ihtiyaç sahiplerin dağıttık.

5 Şubat tarihinde Hatay'dan Suriye'nin Halep bölgesine yardımları ulaştıran ekibimiz, ihtiyaç sahiplerine yardımları bizzat teslim edip, bölgede gözlemler yaparak, 7 şubat tarihinde Türkiye'ye dönüş yaptı.

Suriye'de mağduriyetler artıyor

Ekibimizin yaptığı tespitlere göre, Suriye'de ki mağduriyetin giderek arttığı, ihtiyaçların büyüyerek çoğaldığı gözlenmiştir.

Yardımlara ara verilmemeli

Bölgeye gönderilecek birkaç Tır erzak, giysi ve tıbbi yardımın bölgenin ihtiyacına çözüm olmayacağı, Türkiye insanının hassasiyetle Suriye'ye periyodik yardımlar göndermesi gerektiğini kanaatine varmıştır.

Yardım kampanyamız devam ediyor

Suriye'de yaşayan kardeşlerimize destek olmak ve sıkıntılarının giderilmesine katkı sağlamak amacıyla yeni yardım tırlarının oluşturulması için yardım kampanyamızın savaş bitip, Suriye halkının sıkıntıları sona erene kadar devam edilmesi kararına vardık.

Yardımlarınız için teşekkür ediyoruz

Hasasiyetle bugüne kadar bizlere destek olan tüm kardeşlerimize teşekkür ediyoruz.

Daha çok katkı bekliyoruz

Yeni yardımları bölgeye ulaştırabilmemiz için duyarlılık sahibi kardeşlerimizden bütün güçleriyle kampanyamıza destek olmalarını istiyoruz.

Gayret bizden takdir Allah'tandır.

Suriye yardımlrıyl ilgili fotoğraf galerimiz en kısa zamanda oluştutulacaktır.

Etiketler : #HayDer'in   #yardımları   #Suriye'ye   #ulaştırıldı   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN