Hamas: Ateşkes, Filistin iradesinin zaferi, halkın direniş semeresidir

İslami Direniş Hareketi (Hamas) sözcüsü Sâmi Ebu Zuhri, bu sabah yürürlüğe giren ateşkes antlaşmasına sadık kalacaklarını ve başarısı için istekli olduklarını belirtti.

19-06-2008


İslami Direniş Hareketi (Hamas) sözcüsü Sâmi Ebu Zuhri, bu sabah yürürlüğe giren ateşkes antlaşmasına sadık kalacaklarını ve başarısı için istekli olduklarını belirtti.

Ebu Zuhri bugün, Filistin Enformasyon Merkezi’ne de ulaşan bir yazılı açıklama yaptı. Açıklamasında, ateşkes anlaşmasına bağlı kalma ve onu pratiğe taşıma konusunda topun artık Siyonistlerde olduğunu söyledi. Ateşkesten kısa bir süre önce Siyonistlerin Gazze’ye saldırı düzenlediklerini, saldırı sonucunda Rami Ebu Suveyrih’in şehid olduğunu ve birkaç kişinin de yaralandığını belirtti.

Hamas sözcüsünün açıklamasında ayrıca, ateşkesin Filistin iradesinin bir zaferi, Siyonistlerin saldırı ve kuşatmalarına karşı halkın direniş semeresi olduğu ifade edilerek, aynı zamanda bunun Hamas hareketini zayıflatma, onu düşürme veya görmezlikten gelme politikalarının da iflası olduğu vurgulandı.  

Ebu Zuhri, diğer taraftan uluslararası camiaya da seslenerek, hareketle ilgili tavırlarını gözden geçirmelerini, onu tanıyarak doğru adım atmalarını ve hareketin büyük başarı kazandığı seçimlerin sonuçlarına saygı duymalarını istedi. (Filistin Haber)

Etiketler : #Hamas:   #Ateşkes   #   #Filistin   #iradesinin   #zaferi   #   #halkın   #direniş   #semeresidir   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN