Halepli Nine Fethiye Ali: Burada Anneler Günü Yoktur

Biri Esed rejiminin saldırılarında hayatını kaybeden diğeri yaralanan 2 oğlundan 8 torunuyla yerinden edildi Halepli 62 yaşındaki Fethiye Ali, "Burada Anneler Günü yoktur. Bayram bile yoktur. Kimsem yoktur. Bayram, aile ister." dedi.

10-05-2020


Esed rejimi ve destekçilerinin Halep'e düzenlediği saldırılardan yerinden edilen 62 yaşındaki babaanne Fethiye Ali, bombardımanda hayatını kaybeden oğlunun 5, yaralı oğlunun da 3 çocuğuna hem analık hem de babalık yapıyor.

Esed rejiminin yaklaşık 4 ay önce Halep'in Han El Asal bölgesine düzenlediği saldırılarda yerinden edilerek Suriye-Türkiye sınır hattına sığınan 62 yaşındaki Fethiye Ali, kıtlık içinde 8 torunuyla yaşam mücadelesi veriyor.

"Onların başını okşayan kimse yok"

Ali, Atme kamplar bölgesindeki İhlas çadır kentinde 3 yıl önce kaybettiği oğlunun 5, diğeri yaralanmış ve Türkiye'de tedavi gören oğlunun 3 çocuğuyla imkansızlıklar içerisindeki yaşam hikayesini AA muhabirine anlattı.

Yaklaşık 4 ay önce rejim güçlerinin düzenlediği yoğun saldırılarından komşusunun yardımıyla kaçabildiğini belirten Ali, dul kadınların barındığı İhlas çadır kentine geldiğini söyledi.

Ali, "Üzerimizdeki elbiseler ile yola çıktık. Hiçbir şeyimiz yok. 8 yetimimden başka hiçbir şeyim yok. İki oğlumun çocuklarına ben bakıyorum. En büyüğü 10, en küçüğü 3 yaşında. Onların başını okşayan kimse yok." dedi.

"En son eti bayramda yemiştik"

Torunlarına yiyecek temin etmekte büyük zorluklar çektiğini dile getiren Ali, "Patates ucuzladı diye 4-5 kilogram patates aldık. 3-4 kabak aldık. Yemek yaptım. Günlük 5 poşet ekmeğe ihtiyacım var. Ekmeği idareli kullanıyoruz." diye konuştu.

Torunlarının evlatlarından daha fazla kıymetli olduğunu ifade eden Ali, şöyle devam etti:

"Bazen seyyar satıcı geliyor. 'Nine bize bir şeyler al' dedikleri zaman çaresiz oluyorum. Üzüleyim mi, ağlayayım mı? En son eti bayramda yemiştik. Balık yemeyeli 6 yıl oldu. Bir kilogram et, bir yığın para ediyor. Çocuklar eti bilmiyor. Etli yemek yapmak istesem bir kilogram et 8-11 bin Suriye lirası arası (41-55 TL). Ben nereden et getireyim?"

"Bayram, aile ister"

Ali, Suriye'de savaşın oluşturduğu durum nedeniyle hayatta kalma mücadelesi vermeye çalıştıklarını vurgulayarak, "Burada Anneler Günü yoktur. Bayram bile yoktur. Kimsem yoktur. Torunlarımın kimsesi yoktur. Kimse huzurlu değil. Bayram, aile ister." ifadelerini kullandı.

Gece olduğunda çocuklarını özlediği için çok zor anlar yaşadığını belirten Ali, "Dünya neden böyle? Önceden evimizden gelen giden eksik olmazdı. Şimdi ise benim gibi birkaç ihtiyardan başka gelen giden de yok." dedi.

Etiketler : #Halepli   #Nine   #Fethiye   #Ali:   #Burada   #Anneler   #Günü   #Yoktur   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN