Halep, şehid şehirler kervanına katılırken…

İnsanlar gibi şehirler de şahid ve şehid olur mu, olur ve oluyor işte. Halep; Hama gibi, Halepçe gibi, Grozni gibi, Kabil gibi, Gazze gibi, Felluce gibi şehid şehirlerimiz arasına dahil oldu.

22-12-2016


Halep şahitliğini yerine getirdi. Halepli Müslümanlar canlarını verdiler ancak kâfir diktacılara teslim olmadılar, izzetlerini vermediler.

Şehid Halep'e selam olsun.

Bu yazdıklarımı hamaset olarak değerlendirecekler çıkarsa varsın çıksın.

Biz elhamdulillah tek dünyalı değiliz, iki dünyalıyız. Ahirete iman edenler için, gerektiğinde Allah yolunda can feda etmek, bu dünyada zillet içinde yaşamaktan, kâfir diktacılara ve onların hâmilerine susmaktan evladır.

"Halep'te insanlık öldü" deniliyor ya hani.

Asla. Halep'te insanlık ölmedi, bilakis ayağa kaldırıldı. Yüzlerce, binlerce Halepli bize insanlık dersi verdi, insanlık neymiş yeniden hatırlattı.

İnsanlık Vaşington'da, Moskova'da, Tahran'da, Pekin'de, Paris'te, Berlin'de öldü. Ankara gibi, mazlumların beklenti içinde olduğu başkentler ise insanlık katilleriyle kirli ilişkilere girerek insanlığın ölümüne katkı sağladı maalesef.

Halep'te insanlık ölmedi, bilakis ayağa kaldırıldı dedik ya. Bu sözümüz hamaset icabı, moral motivasyon maksatlı içi boş bir söz değil.

Halep'in zalim ahzab orduları tarafından teslim alınmakta olduğu durumda bir direnişçinin dile getirdiği "Biz bu duruma, ancak siz dünya Müslümanları üzüleceksiniz diye üzülüyoruz" şeklindeki sözleri insanlığın, asilliğin ölmediğini bir kez daha hatırlattı bize ve hamdettik Rabbimize.

Anestezi imkanları olmadığı için açıkta, her türlü enfeksiyon riski taşıyan bir ortamda el yormadıyla ameliyat edilen bir yavrumuzun, acılar içinde Beyyine Suresini okuyuşuna tanıklık ettik. Ve insanlığın halen yaşamakta olduğunu bir kere daha gururla müşahede ettik..

Bir mübarek annemizin, zalimlerin bombalarıyla ağır yaralanan ve can vermekte olan evladına "Sabret yavrum, inşallah cennete ulaşmana az kaldı. Zalimlerden kurtulacaksın. Çünkü zalimler cennete giremeyecek" sözleriyle metanetin, asaletin ne olduğunu bir kere daha öğrendik, insanlığın ayağa kaldırılışına tanıklık ettik.

Halep'te ve Suriye'de yüzlerce, binlercesine tanıklık ettiğimiz bu asil tavırlar, bize "İnsanlık halen ölmemiş. Elhamdulillah" dedirten İslami-İnsani bu örneklikler, Batı ve Doğu'nun emperyal kâfirleri ve onların yerel işbirlikçileri eliyle katledilen, tüketilen insanlığın yeniden ayağa kaldırılması noktasında bir kalkış noktası işlevi görecektir inşallah.

Yazının tamamı için tıklayın...

Etiketler : #Halep   #   #şehid   #şehirler   #kervanına   #katılırken…   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN