Emperyalizmin "kullan, at" tezgahı deşifre oldu: Washington Post’tan DEAŞ'ın yeni lideri için "işbirlikçi" tanımı

Amerikan Washington Post gazetesi, gizli sorgu raporlarına dayandırdığı haberinde, Ebu Bekir El Bağdadi’nin Suriye’de düzenlenen baskın sonucu öldürülmesinin ardından DEAŞ elebaşı El-Mevla hakkında bir takım bilgiler yayınladı. DEAŞ’ın yeni elebaşı Emir Muhammed Said Abdurrahman el-Mevla’nın, önceden Irak’ta bir hapishanede ABD’ye muhbirlik yaptığına dair detaylar ortaya çıktı.

09-04-2021


ABD merkezli Washington Post gazetesinin gizli sorgu raporlarına dayandırdığı haberine göre, Ebu Bekir El Bağdadi’nin Suriye’de düzenlenen baskın sonucu öldürülmesinin ardından DEAŞ elebaşı El-Mevla konusunda yeni bilgiler ortaya çıktı.
 
El-Mevla’nın “M060108-01” koduyla Irak’ta tutuklu olduğu dönemde, ABD’li yetkililere Irak’taki o dönem El-Kaide’ye bağlı olarak faaliyet gösteren örgüt hakkında muhbirlik yaptığına işaret edilen haberde, El-Mevla’nın 2008’deki bir sorgu sırasında örgütün gizli merkezlerinin konumu konusunda detaylı bilgileri ABD’lilere verdiği kaydedildi.
 
Ayrıca El Mevla’nın, o dönemde Irak’taki El Kaide’nin 2 numaralı ismi olan Ebu Kaşwarah’ın nerede olduğunu da ABD’lilere söylediği ve Kaşwarah’ın Musul’daki bir baskınla öldürüldüğü belirtildi.
 
El- Mevla için “iş birlikçi” tanımlaması
 
Haberde, ABD Savunma Bakanlığının (Pentagon) daha önce El-Mevla’nın muhbirlik yaptığına dair belgeler yayımladığı ancak bu yeni belgelerde daha detaylı bilgiler bulunduğu aktarıldı.
 
Söz konusu raporlarda El-Mevla hakkındaki, “Tutuklu her seansta daha fazla iş birlikçi görülüyor. Tutuklu, örgütteki arkadaşları hakkında çok fazla detay veriyor.” ifadesinin kullanıldığı belirtildi.
 
El-Mevla’nın o dönem DEAŞ’a katılmak üzere gelen yabancılara karşı tutumuna da işaret edilen raporlarda, örgütün yeni liderinin sorgular sırasında yabancılara karşı düşmanca tavrı olduğu vurgulandı.
 
(İslam ve Hayat / İktibas Dergisi.com)

Etiketler : #Emperyalizmin   #kullan   #   #at   #tezgahı   #deşifre   #oldu:   #Washington   #Post’tan   #DEAŞ'ın   #yeni   #lideri   #için   #işbirlikçi   #tanımı   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN