Eğitim İlke-Sen, başörtüsüne şartsız sınırsız özgürlük istedi

Eğitim İlke-Sen, okullarda uygulanan başörtüsü yasağını İstanbul Eminönü Meydanında gerçekleştirdiği bir eylemle protesto etti.

23-09-2013


Eğitim İlke-Sen, okulların açıklamasıyla birlikte başlayan başörtüsü yasaklarını ve bazı medya organlarıyla, sendikaların yürüttüğü karalama kampanyalarını protesto etti. İstanbul Eminönü meydanında toplanan grup adına basın açıklamasını Eğitim İlke-Sen MYK üyesi Ahmet Örsokudu. Örs, açıklamasında MEB’in çıkardığı yönetmelikle başörtüsünün İmam-Hatip Liseleri dışında yasaklanmasını İslami değerleri hayatın belli alanlarına hapseden, Allah’ın emirlerini sınırlandıran “ruhbancı bir tavır” olarak değerlendirdi ve “Başörtüsü müslümanlar için asla vazgeçilemez bir değer; yerel ve küresel efendilerin kurduğu dünyaya bir itiraz; özgürlük ve adalet mücadelesinin bir sembolüdür.” dedi. 

Ahmet Örs, başörtüsünün siyasi bir malzeme olamayacağını dile getirerek, başörtüsünün her yerde serbest bırakıldığı şeklindeki yaygın kanaatin doğru olmadığını bildirdi. Ahmet Örs,  başörtüsü yasağının yanı sıra ısrarla sürdürülen ana dilde eğitim yasağının da, andımız dayatmasının da insanların kimliklerine, varoluşlarına dönük bir saldırı olduğunu, böyle bir dayatma, yasağın kabul edilemeyeceğini belirtti. Eylem boyunca “Bu Sene de Okullar Başörtüsü Yasağıyla Açıldı! Başörtüsüne Şartsız Sınırsız Özgürlük!” pankartlarının yanı sıra çok sayıda döviz taşındı, sloganlar atılıp tekbir getirildi.

Etiketler : #Eğitim   #İlkeSen   #   #başörtüsüne   #şartsız   #sınırsız   #özgürlük   #istedi   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN