Denge Radyo Yayın Yönetmeni: Haklı davamızın arkasındayız

Denge Radyo Genel Yayın Yönetmeni Bülent Koca, terör devleti İsrail’in protesto edildiği “İsrail maçının iptali eylemine çağrı metni”ni yayınlamaları sebebiyle RTÜK tarafından verilen haksız yayın durdurma kararına sert tepki gösterdi ve davamızın arkasındayız mesajı verdi.

19-06-2009


Radyo Televizyon Üst Kurulu’nun (RTÜK) Siyonist İsrail'in Gazze'de en vahşi insanlık suçlarının işlendiği bir dönemde, Ankara'ya gelen İsrail'in Hasharon basket takımının Türk-Telekom takımıyla yapacağı maçı protesto amacıyla “İsrail maçının iptali eylemine çağrı metni”ni yayınladığı gerekçeyle Denge Radyo hakkında verdiği haksız yayın durdurma kararına tepkiler sürüyor.

HAKLI DAVAMIZIN ARKASINDAYIZ
Yayınlarının, şiddet kullanımını özendirici veya ırkçı nefret duygularını kışkırtıcı nitelikte olduğu iddiasının gerçeği yansıtmadığını dile getiren Koca, şunları söyledi: “Bu ilanı vermek Denge Radyo için bir onurdur. Siyonistlerin katliamını protesto etmek için yapılmış haklı bir davettir. Filistin Dostları Platformu görevini en iyi şekilde layıkıyla yapmıştır. Aslında bu çağrıyı sadece Denge Radyo’nun değil, bütün basın organlarının yapması gerekiyor. Çünkü orada Müslüman kardeşlerimiz katlediliyor. Biz buna nasıl sessiz kalabiliriz? Maalesef tepki koymayanlar ödüllendirilirken, haklı tepki koyan bizler adeta cezalandırılıyoruz. Bütün Müslümanların haklı olarak tepki gösterdiği bu katliam karşısında koyulan tepkinin kışkırtıcı olarak lanse edilmesi İsrail yandaşlığı ve işbirlikçiliğidir. Biz özür dileyici pozisyonda değiliz. Haklı davamızın sonuna kadar arkasındayız. Yahudiye ‘öte git’ demek suç oldu.”

İŞTE O KARAR
Gazze’de katliam yapan İsrail’in takımı Hasharon ile Türk Telekom arasındaki basketbol maçı öncesi maçın iptali eylemine çağrı metni yayınlayan Denge Radyo’ya verilen yayın durdurma cezası kararı henüz RTÜK’ün internet sitesinde yayınlanmadı. Ancak İsrail’i sevindiren kararı Vakit ele geçirdi.

ÜYELER İSRAİL ARZUSU DOĞRULTUSUNDA OY KULLANDI
Vakit’in ele geçirdiği karar oy birliğiyle alındı. Başkan Zahit Akman’ın mazeret bildirerek katılmadığı oturumda bütün üyeler İsrail’in arzusu doğrultusunda oy kullandı. Kararda şu ifadeler dikkat çekti: “Kurulumuzca 6 Ocak 2009 tarihinde yayınlanan “Filistin Dostları Platformu” adlı programın; 3984 sayılı Kanunun 4786 sayılı Kanunla değişik 4. maddesinin (v) bendinde belirtilen ‘Yayınların şiddet kullanımını özendirici veya ırkçı nefret duygularını kışkırtıcı nitelikte olmaması’ ilkesine tekraren aykırı bulunması nedeniyle, yayın kuruluşumuza bir kez program durdurma müeyyidesi uygulanmasına karar verilmiştir.”

(Kaynak: Vakit)

Etiketler : #Denge   #Radyo   #Yayın   #Yönetmeni:   #Haklı   #davamızın   #arkasındayız   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN