Dava, ulusalcı darbesi  

Emekli Yargıtay Savcısı Gündel, "Davanın arka planını kendilerine ulusalcı adını veren kesimler oluşturdu. Bu, ulusalcıların darbe teşebbüsüdür." dedi.

18-03-2008


Emekli Yargıtay Savcısı Ahmet Gündel, AK Parti'ye açılan kapatma davasıyla ilgili çarpıcı değerlendirmeler yaptı. Gündel, ortada geçerli hiçbir neden yokken dava açılmasının 'düşündürücü' olduğunu vurguladı. Bu girişimin arka planındaki siyasi sebeplere bakılmasını isteyen Gündel, "Öncelikli amaç, siyasi iktidarın yıpratılması ve Avrupa Birliği sürecinin sekteye uğratılmasıdır. Davanın arka planını kendilerine ulusalcı adını veren kesimler oluşturdu. Bu, ulusalcıların darbe teşebbüsüdür." ifadelerini kullandı.

Gündel, davayı hukukî açıdan yorumlamanın doğru olmadığına işaret etti. Davayı 'tamamen siyasi' diye tanımladı. Ülkenin önemli sorunlarının demokratik bir ortamda tartışıldığı, çözüm için gayret sarf edildiği bir dönemde böyle bir girişimde bulunulmasının düşündürücü olduğunu kaydetti. Emekli savcı, CHP'nin tavrını belli ettiğine, ancak diğer partilerin ve sivil toplum örgütlerinin demokrasiye bağlılıklarını gösterdiklerine işaret etti. Gündel, şöyle devam etti: "Demokrasiye inanan, AK Parti'ye oy vermiş ya da vermemiş herkesin demokratik tepkilerini en etkili şekilde ortaya koyması gerekir. Parlamento'nun, parti kapatma ile ilgili Anayasa maddesi değişikliğini derhal gündemine alması ve sadece şiddete odaklanmış siyasi partilerin kapatılabilmesine imkân sağlayacak bir değişikliğin yasalaştırılması düşünülmelidir. Türkiye üzerinde bilinen kesimlerin oynamak istedikleri oyunun önüne geçilmelidir. Ayrıca geniş bir yargı reformunu da kapsayan anayasa değişikliği taslağının bir an önce ülkenin gündemine alınması zorunludur." (Zaman)

Etiketler : #Dava   #   #ulusalcı   #darbesi     
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN