Çocukları için itikâf çadırı kurdu

19 yaşında İslam ile müşerref olan Avustralyalı sosyolog Dr. Susan Carland, çocuklarına itikaf fikrini sevdirmek için evinin bir odasında ‘itikaf çadırı’ kurdu.

17-06-2017


19 yaşında İslâm ile müşerref olan Avustralya’lı sosyolog Dr. Susan Carland, çocuklarına itikâf fikrini sevdirmek için güzel bir yöntem bulmuş. Oturma odasına kurduğu bir çadır ile çocuklarını itikâf fikrine ısındıran Carland, bu konuda şöyle diyor:

“Çocuklarım hâlâ küçükken, onları özel ve eğlenceli bir şekilde Ramazan’daki itikâf fikriyle tanıştırmak istedim. Bir mescitte tam anlamıyla itikâfa girmek için henüz çok küçük olduklarından dolayı, bir çadır satın aldım. Çadırı küçük ışıklarla ve yıldızlarla süsleyerek, bir ay boyunca oturma odasında bıraktım. Onlara, bu çadırın düşünmek, hayal etmek ve Ramazan’da duâ etmek için kendilerine ait özel alanları olduğunu söyledim.”

 

Yetişkinlerin girmesi yasak

Avustralyalı sosyolog Dr. Susan Carland şöyle devam ediyor: “Çadırın içine çocuklara uygun seccadeler, tespihler, rahleler üzerinde Kur’ân’lar, Ramazan’la ve peygamberlerle ilgili resimli kitaplar, çocuklar için Kur’ânî hikâyeler ve Ramazan defterleri koydum. İstedikleri zaman çadıra girip çıkmakta özgürler, ama elbette bu çadır telefonda oyun oynayabilecekleri bir yer değil. Onların bir şeylerden geri çekilmelerini ve sadece Allah’la vakit geçirmelerini istedim, sadece sırt üstü yatarak hayat ve kâinatla ilgili hayal kursalar bile.”

Etiketler : #Çocukları   #için   #itikâf   #çadırı   #kurdu   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN