Çadırlarda yaşayan Suriyeli mazlumların kışla çetin sınavı sürüyor

Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib ilinde etkisini gösteren şiddetli yağış, bölgede çadırlarda yaşayan binlerce sivilinin hayatını olumsuz etkiledi.

20-01-2022


İdlib'in Türkiye sınır hattındaki zorla yerinden edilen sivillerin sığındığı birçok çadır kamp, yoğun sağanak sonrası sular altında kaldı.

Çadırlarını su bastığı için eşyalarının büyük bir kısmı kullanılamaz hale gelen çoğunluğu kadın ve çocuk yüzlerce aile, geceyi yağmur altında ya da başka kamplarda yaşayan akrabalarının yanında geçirdi.

Suriye'de veri çalışmaları yürüten Suriye Acil Müdahale Koordinatörlüğü Müdürü Muhammed Hallaj, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İdlib ve Halep kırsalındaki sağanağın 79 çadır kampta binlerce sivili etkilediğini söyledi.

Hallaj, ülkenin kuzeyindeki bazı kamplara yağan kar sonrası birçok çadırın kar altında kaldığını belirterek "bölgede donma tehlikesinin yaşanabileceği" uyarısında bulundu.

3 yıl önce Beşşar Esed rejiminin Hama kırsalındaki Şahışbo köyüne düzenlediği saldırılarıyla zorla yerinden ettiği Ali Said, şiddetli yağış nedeniyle çadırlarının su altında kaldığını dile getirdi.

İdlib'deki Şahışbo kampına sığınan Said, "175 ailenin çadırını su bastı. Kampımızda herhangi bir hizmet yok. Geceyi zor geçirdik. Sivil Savunma ekipleri, gece boyunca suları tahliye etti." ifadesini kullandı.

Yaşadığı kampta altyapının olmadığını anlatan Said, "Çok sayıda aile başka bir kampta yaşayan akrabalarının yanına sığındı. Kamptaki ailelerin yeni çadır ve yağmurluk başta olmak üzere her türlü yardıma ihtiyacı var." diye konuştu.

Şahşabo kampında yaşayan sivillerden Gazal Yusuf da şiddetli sağanak nedeniyle geceyi çetin kış şartlarında geçirdiğini belirterek "İki çadırımız sular altında kaldı. Çocuklarımı nereye bırakacağımı ve ne yapacağımı bilemedim. Çadıra, yağmurluğa ve temel yaşam malzemelerine ihtiyacımız var." diye konuştu.

(Kaynak: AA)

Etiketler : #Çadırlarda   #yaşayan   #Suriyeli   #mazlumların   #kışla   #çetin   #sınavı   #sürüyor   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN