Bugün yargılanmaya başlanacak olan Kenan Alpay'a destek çağrısı

Özgür-Der Genel Başkan Yardımcısı Kenan Alpay, 13 Eylül 2008 tarihli başörtüsü eylemindeki konuşmasından dolayı bugün yargılanmaya başlıyor. Özgür-Der 09.40’ta Fatih Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülecek dâvâ sonrası basın açıklaması yapacak.

15-10-2009


Özgür-Der Genel Başkan Yardımcısı Kenan Alpay 13 Eylül 2008 tarihinde Özgür-Der’in Saraçhane Parkı’nda düzenlemiş olduğu başörtüsü eylemindeki konuşmasından dolayı yargılanıyor.

Hak ve özgürlük taleplerini "halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme" kategorisine koyup mahkûm etmek isteyen yargı kurumlarının düşünceyi özgürce ifade etme üzerindeki baskısı devam ediyor.
 
13 Eylül 2008 tarihli eylemde, "Okullarda Resmi İdeoloji Şartlandırmasına Hayır! Zorunlu Atatürkçülük Dayatmasına Son!" başlığı çerçevesinde gündeme getirdiği düşünceleri ile ilgili olarak Kenan Alpay’a, eylemden yaklaşık 1 yıl sonra TCK 216/1 ve 53/1-2 maddeleri gereğince "halkı kin ve düşmanlığa tahrik etme" suçlamasıyla dava açılmıştı. Düşünce ve ifade özgürlüğü, toplantı ve gösteri hakları alanındaki düzenlemelerin fiiliyatta geçerli olmadığının bir delili olan davanın ilk duruşması 16 Ekim 2009 Cuma günü (Bugün) saat 09.40’ta Fatih Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülecek.
 
Özgür-Der Genel Merkezi'nden yapılan açıklamada, Eğitim sistemindeki çarpıklıklara, kışla tipi eğitim anlayışına, resmi ideoloji dayatmasına karşı çıktığı için mahkûm edilmek istenen Kenan Alpay’ın duruşmasına ve sonrasında yapılacak basın açıklamasına katılım ve destek çağrısı yapıldı.

(İslam ve Hayat / Haksöz Haber)

Etiketler : #Bugün   #yargılanmaya   #başlanacak   #olan   #Kenan   #Alpay'a   #destek   #çağrısı   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN