Bu haberlerden utanmalıyız!

Şimdilerde talihsiz haberler okuyoruz medyada... "Boykot etkisini yitirdi" başlıklarıyla. Demek ki bizim duyarlı olmaya devam etmemiz, insanlığımızı ve İslamlığımızı unutmamamız için Filistinliler daima fosfor bombalarıyla yakılıp yıkılmalı, öyle mi?

15-04-2009


Şükrü Hüseyinoğlu
  İslam ve Hayat 

"Hafıza-i beşer nisyan ile maluldur" sözünü biliriz. Unutmak, Rabbimizin insana verdiği önemli bir nimettir şüphesiz. Buna karşılık insanı insan yapan özelliklerinden biri de zikr melekesidir. Yani unutulmaması gerekenleri unutmamaktır. Dolayısıyla insan, unutmak ile hatırda tutmak arasında ölçülü ve dengeli bir tutum sahibi olmalıdır. 

Unutmak, unutulan objeye göre rahmet olabildiği gibi felaket de olabilmektedir. Asla unutulmaması gereken, daima hatırda tutulması icab eden hayat-memat meselelerinin unutulması, tarihin sürekli tekerrürü sonucunu doğurmakta, acıların tazelenmesine yol açmaktadır.

Evet, insan, zikr üzere olma melekesiyle insandır. Zikr, unutulmaması gerekenleri unutmamaktır. Dolyısıyla insanla balık arasında bir fark olması gerekir.

Üç ay önce, Gazze'ye yönelik korkunç siyonist vahşet karşısında, yaşadığımız coğrafyada büyük bir duyarlılık ve dayanışma bilinci gelişmiş ve bu duyarlılık özellikle Filistin'e yardım ve zalimlere yönelik boykot eylemleri şeklinde pratik sonuçları da beraberinde getirmişti.

Aradan sadece üç ay geçti ve Filistin, Gazze unutuldu, gündemlerden düştü. Tıpkı daha önce Çeçenistan'ın, Moro'nun, Irak'ın, Afganistan'ın, Doğu Türkistan'ın, Hama'nın, Halepçe'nin unutulduğu gibi...

Şimdilerde talihsiz haberler okuyoruz medyada... "Boykot etkisini yitirdi" başlıklarıyla. Demek ki bizim duyarlı olmaya devam etmemiz, insanlığımızı ve İslamlığımızı unutmamamız için Filistinliler daima fosfor bombalarıyla yakılıp yıkılmalı, öyle mi?

"Balık hafızalı toplum" nitelemesini her zaman haklı çıkarmak zorunda mıyız? Balıklardan farkımız olduğunu, Rabbimizin bizleri insan olarak var ettiğini, yeryüzüne halifeler kıldığını ne zaman gerçekten fark edeceğiz?

Boykota devam edenlerimiz var mutlaka. Fakat bu bilincin diri tutulması konusunda gayretimiz niçin görünür olmaktan çıktı?

Gazze'ye bombalar yağarken, Filistinli anaların, çocukların parçalanmış bedenleri ekrnlardan taşarken nasıl da gayretliydik. Broşürler bastırıp dağıtıyor, çevremizi uyarıyor, bakkalımıza, marketimize uyarılarda bulunuyorduk.

Bizim tüm duyarlılığımız bir "şartlı refleks"ten ibaret midir? Sabit bir tavrımız, solmayan bir duyarlılığımız yok mudur?

Medyada çıkan "Boykot etkisini yitirdi" başlıklı haberlerden ne kadar utansak azdır. "Hayat iman ve cihaddır" hakikatinin yanından bile geçememek, bırakın cihadı bir boykot bilincini bile 3 ay sürdüremeyen "konjontür Müslümanları olmak, ne büyük suçtur. 

Kendimize gelelim ey Müslümanlar! Gaflet değil zikr üzere olmayı şart kılan bir inancın müntesipleri olduğumuzu iddia ediyorsak şayet, iddiamızı ispatlamak için bir gayretimiz olsun.

Bugünden tezi yok, "Boykot etkisini yitirdi" haberlerini tekzip edecek, aksi haberleri gündeme getirecek yeni bir gayret dalgasını harekete geçirelim.

İşte Tüketiciler Birliği'nin açıkladığı boykot listesi:

Chetos
7up
BRİTHIS AMERİCAN TABACCO
 
ALGİDA
 
AQUAFİNA
AXE
BURGER KING
 
Cappy
Chesterfield
 
 
 
Cif
 
Coca Cola
 
 
DOĞADAN
Domestos
 
Dove
DUNHILL
 
 
 
evian
 
FritoLay
 
Fruko
HAYAT
 
KFC
Knorr
 
Lark
 
Lipton
Becel
Fanta
 
LUCKY STIKE
Marlboro
McDonald’s
 
OMO
 
Danino
PEPSI
Schweppes
Signal
 
Sprite
 
Yedigün
ACTIVIA
Calve
 
Danette

DORİTOS

CHEETOS

LAY'S

CİPSLERİ

Johnson’s
NESTEA
 
PALL MALL
PHİLIP MORRIS
 
Rexona
TAMEK
 
 
TURKUAZ
 

 

DAMLA SU 

 

NESTLE

NESCAFE 

* Frito Lay firmasına ait: Lay’s, Doritos, Cheetos

* Danone firmasına ait; Hayat Su, Evian Su (içecek), - Danette, Danino, Danone, Activia.

* Elite Cafe.

* Unilever firmasına ait: Becel, Flora (margarin), Lipton (içecek), Calve, Knorr (hazır gıda), Algida, Magnum, Carte D’or (dondurma), Axe, Rexona, Signal, Dove, Lux, Omo, Vim, Cif, Domestos.

* Philip Morris firmasına ait: Marlboro, L&M, Chesterfield, Parliament, Virginia Slims, Lark, Muratti.

* British American Tabocco firmasına ait: Dunhill, Kent, Pall Mall, Viceroy, Lucky Strike.

* Coca Cola firmasına ait: Cappy, Coca Cola, Fanta, Sprite, Nestea, Turkuaz, Schweppes, Damla Su, Doğadan, Sen-Sun.

* Pepsi Cola firmasına ait: Tamek, Pepsi Cola, Yedigün, 7Up, Fruko, Aquafina.

* Starbucks, Johnsons&Johnsons, Mc Donald’s, Burger King.

* Kentucky Fried Chicken (KFC), Marks and Spencer, Motorola.

* L’oreal firmasına ait: L’oreal, Maybelline, Kerastase, Lancome, Biotherm, Armani, Ralph Lauren, Cacharel, Diesel, Vichy, Helena Rubistein.

* Kimberley-Clark firmasına ait: Kleenex, Kotex, Hughies.

* Nestle firmasına ait: Maggi, Nestfit, Nestea, Kitkat, Nesquik, Nescafe, Coffemate, Crunch.

* Cadburry-Schweppes firmasına ait: Trident, Nazar, Toybox, Missbon, Bonibon, Olips, Tofita, Jelibon, Topitop.

Etiketler : #Bu   #haberlerden   #utanmalıyız!   
YORUMLAR
  • Ahlas Dilmen   15-04-2009 15:14

    Allah, kafirler istemese de nuruyu tamamlayacaktır, inşallah kafir ve müşriklere değil de müminlere yakın olmak gerektiğini unutmayız. Yazarın dediği gibi unutulmaması gerekenleri unutmamak bizim için zikirdir en büyük zikir kurana gore Allahı anmak olduğuna göre bir düşünelim bize vakitli olarak farz kılınan namaz eylemini umuttuğumuzu, halimiz nice olurdu?

İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN