Beyazıt'ta Danıştay'a büyük protesto

Danıştay’ın "Katsayı zulmüne devam" kararı Mazlumder İstanbul Şubesi tarafından Beyazıt’ta İstanbul Üniversitesi önünde protesto edildi.

05-12-2009


Mazlumder İstanbul Şubesi tarafından düzenlenen protestoya çok sayıda duyarlı kuruluş, gazeteci-yazarlar, meslek lisesi ve İmam Hatip Lisesi öğrencileri ile velileri katıldı.

İlk olarak konuşma yapan gazeteci-yazar Abdurrahman Dilipak Danıştay'ın bu kararının Türk Silahlı Kuvvetlerinin dayatmasıyla alındığını söyleyerek, "Karar, juristokratik bir darbedir. Bugün yargıçlar cuntasıyla karşı karşıyayız. Karar, 28 Şubat'ın devam ettiğinin bir göstergesidir" dedi.

Dilipak'ın ardından Güngören Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Şeymanur Berk konuşma yaparak "Eşitlik ve adalet duygusunu zedeleyen bu karara boyun eğmeyeceğiz. Siz set çekseniz de, biz okusak da okumasak da değerlerimizle dimdik ayakta durmayı öğrendik" dedi. Şeymanur'dan sonra söz alan 2007 ÖSS Türkiye 4.'sü Abdulkerim Buğra Şimşek ise ÖSS'deki başarısına rağmen 14 bininci sıralardaki öğrencilerle aynı statüye koyulduğunu ve üniversiteye gidemediğini belirterek bu durumun adil olmadığını söyledi. Sultanahmet Endüstri Meslek Lisesi öğrencisi Abdullah Hendek ise konuşmasında herkes ile eşit şartlarda öğrenim görmek istediklerini söyledi.

Öğrencilerin konuşmalarının ardından MAZLUMDER İstanbul Şube Başkanı Av. Cihat Gökdemir bir basın açıklaması yaptı. Gökdemir açıklamada Türkiye'de yüksek yargının tarafsız karar vermediğini belirterek nihai kararın YÖK işlemin iptali şeklinde olması halinde, kararın mer'i mevzuata aykırı olacağı gibi uluslararası sözleşmelerle korunan temel insan haklarına da aykırılık teşkil edeceğini söyledi. Av. Cihat Gökdemir "Fırsat eşitliği sunulmayarak eğitim hakları engellenen bu öğrenciler, psikolojik olarak yıprandıkları gibi geleceklerini belirleme hakları da ellerinden alınmıştır. MAZLUMDER olarak, öğrencilerin haklarına sahip çıkmalarını ve Danıştay 8. Dairesinde görülmekte olan davaya müdahil olma talebinde bulunmaları için çağrıda bulunuyoruz" diyerek MAZLUMDER'in Danıştay'ın hak ve özgürlüklerden yana karar vermesini beklediğini belirtti.

Protesto "Katsayı zulmünü lanetliyoruz", "Eğitim hakkımız engellenemez", "Cübbeli darbeye artık son", "Darbeci Baro Hesap Verecek" sloganları ile son buldu.

Etiketler : #Beyazıt'ta   #Danıştay'a   #büyük   #protesto   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN