Başbakan'a asgari ücretlilerin dramını yazdı

Tokat'ta yaşayan Cemil Arslan, asgari ücretlilerin dram yaşadığını ileri sürerek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a mektup gönderdi. Mektupta geçen ifadeler, asgari ücretle geçinenlerin durumunu gözler önüne seriyor...

21-09-2013


Tokat PTT binası önünde açıklama yapan Sosyolog Cemil Arslan, günümüz şartlarında asgari ücretli bir vatandaşın evini geçindiremediğini, çocuğuna harçlık veremediğini kaydetti. Arslan, Başbakan Erdoğan'a yazdığı mektubunda şu ifadelere yer verdi:
 
"Sayın Başbakanım, asgari ücretle çalışanlar gerçekten büyük bir acı, ıstırap ve trajedi içerisinde yaşıyorlar. Okulların açıldığı, masrafların katlanarak çığ gibi arttığı, bu nedenle aile içi sorunların kartopu gibi büyüdüğü, insani değerlerin zayıfladığı, yardımlaşma ve dayanışma bilincinin minimum düzeye indiği bir vasatta hepimize çok önemli, canhıraş vazifeler düşmektedir. Asgari ücretle çalışan gençlerin birçoğu tarifi imkansız sıkıntılar çekmekte, bazılarının aile yuvası dağılmakta, yaşanan elim hadiseler adeta kanımızı dondurmakta ve bütün insani vicdani duygularımızı tarumar etmektedir. İçimiz kan ağlıyor, duygularımız darmadağın oluyor, geceleri evlerimizde huzur içinde uyuyamıyoruz. 'Bu insanlar nasıl geçiniyorlar, hayatlarını nasıl sürdürüyorlar, çocuklarına akşam eve geldiklerinde acaba hangi hediyeyi alıyorlar?' Doğrusu düşünmek, tasavvur etmekte dahi zorlanıyorum. Lütfen bu acılara son vermek veya azaltmak için bütün insanlar, yurttaşlar ve kurumlar olarak tüm maddi ve manevi dinamiklerimizde mücadele edelim."
 
Arslan, açıklamasının ardından mektubu postayla Başbakan Erdoğan'a gönderdi.
 
(İHA)

Etiketler : #Başbakan'a   #asgari   #ücretlilerin   #dramını   #yazdı   
YORUMLAR
  • Muradi   22-09-2013 00:35

    Başbakanın derdi asgari ücretlilerin nasıl geçindiği değil herkesin en az 3 çocuk sahibi olmasıdır. O asgari ücretle ailelerin nasıl geçineceğini düşünmez. Çünkü onun görevi zenginlerin daha çok zengin olmasına çalışmaktır. Bunun için de asgari ücretli kölelerin var olması ve patronların servetlerine katkıda bulunmaları şarttır.

İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN