
Bangladeş'te idam protestolarına müdahale: 82 kişi katledildi
Bangladeş'te Cemaat-i İslami Partisi lideri Delver Hüseyin Saidi'nin idama mahkum edilmesini protesto eden göstericiler ile güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmalarda 82 kişi katledildi.
01-03-2013
Bangladeş'te, Cemaat-i İslami lideri Delver Hüseyin Saidi hakkında verilen idam kararını protesto edenlerle, kararı destekleyenler arasında çıkan çatışmalarda ölü sayısı 82'ye yükseldi.
Saidi hakkında Bangladeş Uluslararası Ceza Mahkemesi'nin, bağımsızlık savaşında katliama destek verdiği ve Hinduları Müslüman olmaya zorladığı gerekçesiyle idam kararı vermesinin ardından, düzenlenen protestolarda tansiyonun yükseldiği ve idamı destekleyenlerle karara karşı çıkanlar arasında artan çatışmalarda hayatını kaybedenlerin sayısının 82'ye yükseldiği belirtildi.
Ana muhalefet Bangladeş Milliyetçi Partisi (BNP) idam kararını, ''Bangladeş tarihinin en vahşi katliamı'' olarak nitelendirdi. BNP Başkan Yardımcısı Mirza Fahr'ul İslam Alamgir, ''Saidi'ye idam cezası verilmesinin hemen ardından hükümet, polisi ve hükümet partisi olan Avami Lig destekçilerini halkı öldürmeye gönderdi. Bugün yapılanlar, faşist hükümetlerin yaptıklarından daha beterdir. Bu katliam, Bangladeş tarihinin en vahşi katliamı olarak tarihe geçecek. Halk, bugün korku altında'' dedi.
Cemaat-i İslami, kararı protesto için Pazar ve Pazartesi günü ülkede genel grev ilan etti. Bugün, Cuma namazından sonra ülke genelinde protestoların artması bekleniyor.
Hükümet ise protestoların artması üzerine Bangladeş ordusundaki özel güçlerden oluşan Bangladeş Sınır Muhafızları'nın (BGB), Bangladeş sokaklarında yoğun bir şekilde görev alacağını duyurdu.
(Kaynak: Haber 7)
-
Mohammad 07-03-2013 12:50
gercekten çok zulum oluyor oralarda
Gazze’deki hükümetten “toplu ölüm” uyarısı: Derhal koridor açılsın çağrısı
BM: Gazze’de savaşın başından bu yana en kötü insani durum yaşanıyor
Hiba, kız kardeşinin dört çocuğuna nasıl anne oldu?
Gazze, ulusal sınırların kurbanıdır
Filistinli gruplardan genel grev çağrısı
Siyonazi rejiminden Gazze'de yine okul katliamı: 27 Filistinli katledildi
İstanbul Mısır Konsolosluğu önünde "Refah Kapısı" eylemi
Siyonazi çetesinden Gazze saldırılarını genişletme kararı
Makaleler
Hava Durumu