Amerika’yla gelen özgürlük değildir!

Sakarya’daki 312. eylemde İsrail’le ilgili yaptırımların peşinden, Füze Kalkanı’na onay verilerek ABD ile stratejik ortaklığın pekiştirilmesi çelişki olarak nitelendirildi. Eylemde BM’nin Somali planları ve devam eden başörtüsü yasakları protesto edildi. Libya’daki petrol kavgasına dikkat çekildi.

03-09-2011


İslam ve Hayat

Sakarya Adalet Girişimi Başörtüsü Platformu’nun 312. Hafta basın açıklamasını Diriliş Saati Dergisi’nden Berat Gürler okudu. Açıklamada “Birleşmiş Milletler’den olumsuz olarak çıkacağı deşifre edilen Mavi Marmara kararı üzerine hükümetin İsrail ile ilgili aldığı kararları, bir başlangıç olarak memnuniyetle karşılıyoruz.” denilirken Füze Kalkanı projesine verilen onay ise şöyle eleştirildi:

“Füze Kalkanı” ile ilgili Amerika ile tam mutabakatın sağlandığı ve yıl sonuna kadar uygulamanın başlayacağı konusunda ortaya çıkan haberler bu iyimserliğimizi yeniden karamsarlığa dönüştürüyor.

Politikalardaki bu zikzaklar bizi “ortada gözden kaçırılmaya çalışılan emperyal senaryolar mı var?” sorusuna götürüyor. Türk Hükümeti’nin İsrail ile ilgili bir dizi yaptırım kararı alırken İsrail’in arkasındaki ana güç olan Amerika ile stratejik ortaklığını pekiştirmesi, NATO eksenli saldırılara onay vermesi gibi garip uygulamaların içinde olması “iki yüzlü bir dış politika mı izleniyor?” sorusunu beraberinde getiriyor. Hükümeti taraf olma noktasında netleşmeye davet ediyoruz. Aksi takdirde ortaya konulan tavırların samimiyetinin ve arka planlarının sorgulanması kaçınılmazdır.

Libya özgürleşti mi?

Birleşmiş Milletler’in Somali’deki uygulamalarının bölgede çatışmaları beslemeye dönük olduğuna dikkat çekilen açıklamada, Libya’daki sürecin özgürleşme anlamına gelmeyeceği ifade edildi. “Libya halkını özgürleştirmek adına operasyon yapanlar şimdi Libya’nın kaynaklarını paylaşma derdinde… Libya özgürleşmedi. Aksine emperyalizmin kucağına tam olarak oturdu. Amerikan ve Fransız bayrakları ile tekbir getirmek özgürleşmek anlamına gelmiyor.” denilen açıklamada üniversitelerin bazılarında ilk ve ortaöğretim kurumlarının tamamında yasağın devam ettiği belirtildi.

Açıklama “Yasağa direnerek kızlarımızın okullara başörtüsü ile devamını sağlayalım. Bu konudaki çabalara destek verelim. Kamusal alandaki yasağın da kalkması doğrultusunda direnelim. Zulüm teslim olarak değil ancak direnerek ortadan kaldırılabilir.” ifadeleriyle son buldu.
 

Etiketler : #Amerika’yla   #gelen   #özgürlük   #değildir!   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN