Alkol masasında dua 'yuh' dedirtti

Aydın'da, CHP'li belediyenin hafta sonları gelenek haline getirdiği deve güreşlerinden basına yansıyan fotoğraf, ilginç bir çelişkiyi ortaya koydu.

06-01-2015


Aydın'da, CHP'li belediyenin hafta sonları gelenek haline getirdiği deve güreşlerinden basına yansıyan fotoğraf, ilginç bir çelişkiyi ortaya koydu. Güreşleri izlemeye gelenlerin, bir yandan alkol alıp diğer yandan dua etmeleri tepki çekti. Bu davranışın yanlış olduğunu belirten Diyanet görevlileri, organizasyonu yapan gerek sivil toplum örgütü gerekse belediyelerin bu konuda hassas davranmalarını istedi.

"BU NE PERHİZ BU NE LAHANA TURŞUSU"

Aydın Müftüsü Ömer Kocaoğul, Aydın'da her hafta sonu düzenlenen deve güreşlerinden develerin sağlığı ve güreşin selamet içinde yapılması için, alkol masasında yapılan duaların ciddi bir çelişki olduğunu belirterek, Diyanet'e bağlı görev yapan hiçbir imamın böyle bir ortamda dua etmediğini ve etmeyeceğini söyledi. Dinde yasak ve haram olan bir eylem ve davranışın dinle bağdaştırılmaya çalışılmasının çok üzücü olduğu ve alkol sofrasında yapılan bu eylemin de "Bu ne perhiz ne lahana turşusu" deyimiyle özdeşleştiği belirtildi.

Aydın'da kış mevsiminde havalar müsait olduğu sürece her hafta yaşanan bu eylemin yapılmamasını isteyen Aydın Müftüsü Ömer Kocaoğul, "Meselenin neresinden ele alırsanız alın. Başta hayvanları dövüştürmek uygun değil, bunun yanında alkol almak zaten haram. Alkol sofrasında ve benzeri ortamlarda dua edilmesi de uygun değil. Müftülüğümüze bağlı çalışan hiçbir görevli böyle bir ortamda dua etmez ve edemez. Bir başkası ediyorsa ki bu da doğru değildir. Organizasyonu düzenleyenler de bilmelidir ki alkol sofrasında dua etkinliği olmamalıdır" diye konuştu.

Etiketler : #Alkol   #masasında   #dua   #'yuh'   #dedirtti   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN