Akyazı ilçesinde direniş 200. haftada

Akyazı Başörtüsüne Özgürlük Platformu tarafından yürütülen hak ve adalet mücadelesi 200. haftasına girdi. Eyleme destek veren SAGİR mensupları, platform temsilcilerine “Direniş Beratı” takdim etti

04-12-2010


İslam ve Hayat

Sakarya'nın Akyazı ilçesinde devam eden başörtüsü direnişi 200. haftayı geride bıraktı. Akyazı Başörtüsüne Özgürlük Platformu’nun eylemine Türkiye Başörtüsü Platformları ve Sakarya Adalet Girişimi tarafından da destek verildi. SAGİR adına kısa bir selamlama konuşması yapan Beytullah Önce, Akyazı’da devam eden hak, adalet ve özgürlük mücadelesinin Türkiye’nin tüm şehirlerine ve ilçelerine güzel bir öncülük ve örneklik teşkil ettiğini belirtti. Daha sonra Türkiye Başörtüsü Platformları adına Kadrican Mendi, 200. açıklamayı okudu.

Kadrican Mendi, Akyazı'daki direnişe ilişkin olarak "Kitlelerin, duygusal nutukların, süslü lafların, boş vaatlerin peşinden koştuğu günlerde; kolay olanı değil doğru olanı seçen bir avuç inanmış insan tüm itirazlara, küçümsemelere, tepeden bakışlara rağmen yola koyuldular... Menfaat hesabı yapmaksızın, çıkar dengelerini gözetmeksizin, dobra, harbi, kitabın ortasından konuşan bir avuç inanmış insandılar. Köprünün altından çok sular geçti ve akıl verenler, dudak bükenler şimdi başladıkları yerlerden çok uzaktalar. Politika sahnesinden bir çok aktör iddialarını da yanlarına alarak başka rollere soyundular... Verilmiş sözler, yapılmış ahidler çabuk unutuldu.

İktidar sarhoşluğu birçoklarının dengesini bozdu, adımlarını şaşırttı. Ama bu adamlar hep buradaydılar.  Doğruyu savundular, “sağlarına sollarına bakmaksızın ben varım” diyerek bir adım öne çıktılar ve bu bir adımı mevzi edinip terk etmediler. Sözlerini namus bilip, en güzelini eğip bükmeden ve usanmadan söylediler. Evet ana haber bültenlerinde göremediniz onları ama amel defterlerine ve tarihe silinmez harflerle raptettiler sözlerini. Küçük görülen amellerin nasıl biriktirilip gürleştirileceğini öğrendiler." dedi.

Başörtüsü hepimiz için "Furkan" olmuştur

Kadrican Mendi açıklamasının devamında şunları söyledi: "Kardeşler ilk günden beri söylediğimiz gibi “Başörtüsü” hepimiz için bir “Furkan” bir imtihan olmuştur. Başörtüsüne sahip çıkma iradesi, her türlü zulme ,haksızlığa tavır alma sorumluluğunun ifadesidir. Başörtüsü mücadelesi halkın bir kısmına karşı değil, örgütlü zulme, ideolojik zorbalığa karşı bir mücadeledir. 

Başörtüsü İslam’ın emri Müslüman kimliğin ayrılmaz bir parçasıdır... Başörtüsü mücadelesi meşruluğunu Hakk’tan ve halkından alır ve hesabını yalnızca Hakk’a ve halkına verir. 

Başörtüsü yasağına sessiz kalmak diğer zulüm ve haksızlıklara karşı durma iddiamızı geçersiz kılar. Kendi meselesini çözemeyen bir topluluk, yaşadığı toplumun hangi meselesinde söz sahibi olabilir.  İşte bu sorumluluktur ki Türkiye Başörtüsü Platformlarını İzmit’ten Van’a , Ankara’dan Antalya’ya Afyon’dan Bursa’ya, Konya’dan Sakarya’ya kadar yüzlerce haftadır bulundukları mevzilerde tutuyor. Ve daha adil , daha insanca bir ülkeyi yaratıncaya kadarda belki daha yüzlerce hafta bu mevzileri tutarken göreceksiniz onları. Ve bu yürüyüş öğrenerek, sınanarak ve olgunlaşarak devam edecek.

Bugün tuttuğumuz mevzileri birer direniş mektebi kılacağız. Lafımızı eğip bükmeden söyleyecek ve söylediğimizin arkasında duracağız. Lugatımızdan bıkkınlık, ümitsizlik kelimelerini çıkaracağız. Bize güvenenlere ve bizimle olanlara asla ihanet etmeyeceğiz. Nokta kadar menfaat için virgül kadar eğilenlerle hesabımızı kesecek, güven ve dayanışma temelli yeni kardeşlikler kuracağız."

Direniş Beratı

Basın açıklamasından sonra eylemlerin 200. haftasına girmesinin adına Sakarya Adalet Girişimi tarafından hazırlanan Direniş Beratı takdim edildi. Akyazı Başörtüsüne Özgürlük Platformu adına beratı alan İrfan Alemdar, platform bileşenlerine bugüne kadar verdikleri destekten ötürü teşekkür etti.

Etiketler : #Akyazı   #ilçesinde   #direniş   #200.   #haftada   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN