Akkuş ilçesinden Filistin’e kardeşlik eli

Akkuş, Tokat-Ordu arasında kalmış küçük bir ilçe ve Filistin’deki ambargo meselesi; birkaç gayretli Müslümanın emeğiyle bu beldenin de gündemine taşındı.

25-04-2008


Akkuş, Tokat-Ordu arasında kalmış küçük bir ilçe ve Filistin’deki ambargo meselesi; birkaç gayretli Müslümanın emeğiyle bu beldenin de gündemine taşındı. Son dönemde siyonist israil'in uyguladığı ambargo neticesinde Filistin halkı ölüm, açlık, yoksulluk ve çeşitli hastalıklarla imtihan edilirken; Akkuş’lu kardeşlerimiz duyarlılık gösterdi ve niyetlerini gerçekleştirme hususunda karşılaştıkları sıkıntıları aşarak, İnsani Yardım Vakfı’nın “Filistine Şifahen Değil Acilen Yardım” Kampanyası çerçevesinde bir kermes düzenlendiler. Taşrada küçük bir ilçe olmasına rağmen iki gün süren kermese yoğun bir ilgi ve destek oldu.

 

Düzenlenen kermeste hem Filistin sorununun ümmetin en temel sorunlarından birisi olduğu gündemleştirildi; hem de kermese katılanların yapmış oldukları yardımlar, Filistinli kardeşlerimizin yaralarına küçük ve mütevazı bir merhem oldu. Namaz konulu bir konferans için ilçede olan ilahiyatçı-yazar Ahmet Bulut da, programından kermese katılarak destek verdi. Kermes ilçede bir ilk olması açısından önem taşırken; ‘imkansızlık,’ ‘küçük yer, az adam’ ya da ‘yalnız kalmışlık’ gibi bahanelerin istekli ve gayretli olunduğu takdirde aşılabileceğini göstermesi açısından da güzel bir örneklik teşkil etti. 

Etiketler : #Akkuş   #ilçesinden   #Filistin’e   #kardeşlik   #eli   
YORUMLAR
  • elmadağ   28-04-2008 23:08

    bu kardeşlerimize muvaffakiyet dilyelim elmadağdan selamlar

  • tasfiye dergisi   27-04-2008 20:54

    Bu organizasyonda emeği geçen bütün kardeşlerimizi kutluyoruz. Kısıtlı imkanlarla yapılmış çok özverili bir çalışma. Allah razı olsun. Tokattan selamlar.

  • mine örs   27-04-2008 19:19

    Akkuş lu arkadaşlarımızın bu gayretli kermeslerinden dolayı sonsuz teşekkürler ediyorum Tokat tan.Allah razı olsun.Hakikaten nüfusun az olduğu bir yöreden yardım elini uzatmaları çok manalı.Yalnız değilsiniz...

İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN