Ahmed Kalkan "Tevhid Ahlakı"nı anlattı (VİDEO)

Araştırmacı yazar Ahmed Kalkan HEDA-DER seminer salonunda müslümanın şahitliği ve tevhid ahlakı isimli bir seminer gerçekleştirdi. Yoğun katılımın olduğu programda Kalkan etkili bir konuşma yaptı.

19-06-2014


Ahmed Kalkan tevhid ve adalet arasında mutlak bir bağın olduğunu, ahlakın olmadığı bir tevhid anlayışın olmayacağını, her ideolojinin bir ahlakının bulunduğunu söyledi. Tevhidsiz bir ahlak mümkündür. Her inancın her ideolojinin her yaşam biçiminin bir ahlak anlayışı vardır. Tevhidin de bir ahlak anlayışı vardır. Tevhid bu ahlak anlayışını hayata hakim kılmak ister. Hayata hakim olmayan bir tevhid anlayışı sorunludur. Kişi tevhidi öğretiye uygun bir ahlak üzerine ise onun Müslümanlığı güzelleşmiştir.

Değilse kendi Müslümanlığında sorunlar ve zafiyetler var demektir. Müslümanlar ahlakları ile toplumsal bir model olmalıdır. Müslümanların ahlaklarına bakıp insanlar onları örnek almalıdır. Durum böyle değilse İslam’ın ahlak öğretisinin mükemmelliğinin hiçbir önemi olmaz. Yaşadığımız çağda insanlar ‘’Müslümanlardan kaç İslam’a sığın’’ diyor ise bu İslam’ın değil Müslümanlar’ın sorunlu olduğunu gösterir. Ahlakımızı yeniden tevhidi öğretiye göre kurmalıyız. Peygamberimizin ahlakı Kur’an ahlakı idi. Ahlakımızı Kur’an’a göre güzelleştirmeliyiz dedi.

 

Etiketler : #Ahmed   #Kalkan   #Tevhid   #Ahlakını   #anlattı   #(VİDEO)   
YORUMLAR
  • vedat   25-06-2014 10:31

    Tevhid Ahlakını,Ahmet hocam çok güzel bir şekilde anlatmış ,eyvallah Allah razı olsun,fakat bir izleyicinin kıravat takanları neredeyse tekfir edecek şekilde eleştirmesine gerekli olan tepkiyi verememiştir,hem şekilci bir islam algısını eleştireceğiz hem kravatı bir küfür veya simgesi olarak takdim edeceğiz bu sapla samanı birbirine karıştırmaktır. Rahmetli,Ercüment özkanı,Seyyid kutubu ,Ali şeriatiyi ..... nereye koyacağız.

İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN