ABD'den Türkiye'ye 'gerginliğe rağmen sağlam dostuz' mesajı

ABD elçiliğinden Türkiye ile yaşanan krizle ilgili yapılan açıklamada "Gerginliğe rağmen sağlam dostuz. Ülkelerimiz canlı bir ekonomik ilişkiye sahiptir" denildi. ABD Büyükelçiliği'nden Türkiye'ye dostluk mesajı gelirken, Ankara'dan Washington'a gidecek 9 kişilik heyet de belli oldu. Adalet, Enerji ve Dışişleri bakanlıklarından üçer kişinin oluşturacağı heyetin ilk toplantısının yarın gerçekleşmesi bekleniyor. Heyet bugün akşam üstü itibarıyla yola çıktı.

08-08-2018


ABD'den Türkiye ile yaşanan krizle ilgili ilgili buzları eriten bir açıklama geldi.Türkiye ile yaşanan krizle ilgili yapılan açıklamada "Gerginliğe rağmen sağlam dostuz. Ülkelerimiz canlı bir ekonomik ilişkiye sahiptir" denildi.

"GERGİNLİĞE RAĞMEN ABD, TÜRKİYE'NİN SAĞLAM BİR DOSTUDUR"

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Gerginliklere rağmen ABD, Türkiye'nin sağlam bir dostu ve müttefiki olmayı sürdürmektedir. Ülkelerimiz, canlı bir ekonomik ilişkiye sahiptir. Bu nedenle, bir Amerikalı yetkilinin, Amerikan dolarının 7 TL olacağı tahmininde bulunduğu yönünde tamamen temelsiz ve sorumsuz haberlerin Türk medyasında yer alması çok talihsiz ve rahatsız edicidir. Bu, uydurulmuş ve temelsiz bir yalandır."

RAHİP BRUNSON KRİZİ İLE İLGİLİ ABD'YE GİDECEK HEYET BELLİ OLDU

Türkiye ile ABD arasında yaşanan Rahip Brunson gerilimiyle başlayan süreçte diplomatik kaynaklardan alınan bilgiye göre, Türkiye'den bir heyet ABD'ye giderek görüşme gerçekleştirecek. ABD'ye gidecek heyetin başında Dışişleri Bakan Yardımcısı Sedat Önal olacak. ABD'ye adalet, enerji ve dışişlerinden 9 kişi gidecek.

 

DİPLOMATİK GÖRÜŞMELER SÜRÜYOR, ÖN MUTABAKAT SAĞLANDI

ABD Hazine Bakanlığı tarafından açıklanan yaptırım kararı sonrası iki ülke arasında diplomatik görüşmeler sürerken, belli konularda ön mutabakat sağlandı. Diplomatik diyalog ve yapıcı tutumun devam ettirilmesi hususunda karşılıklı memnuniyet dile getirildi.

2 GÜN İÇİNDE ABD'YE BİR HEYET GİDECEK

Görüşmelerin yüz yüze devam ettirilmesi karara bağlandı. Bu çerçevede ön mutabakata varılan belli konularla ilgili detaylı görüşmelerde bulunmak ve süreci daha ileri taşımak için bir-iki gün içinde Washington'a Dışişleri Bakan Yardımcısı Sedat Önal başkanlığında bir heyetin gideceği belirtildi.

Etiketler : #ABD'den   #Türkiye'ye   #'gerginliğe   #rağmen   #sağlam   #dostuz'   #mesajı   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN