21. Yüzyılda çocuk olmak

Çocuklarımız bizim geleceğimizdir. Onları güzelce yetiştirip terbiye etmek her anne ve babanın sorumluluğudur. Zekeriyya (as) meryemi bitki gibi yetiştirmiştir; nasıl ki! Bitkiye iyi bakmaz sulamazsan solar veya kurur, sürekli ilgi ve alakamıza muhtaçtır. Mükafatı hem bu dünyada, hemde Ahirette kat kat verilecektir.

05-11-2018


Hızır Yıldırım/İslam ve Hayat

Anne evde tv dizisinin peşinde, baba ise eve yorgun gelir o da oturur tv başına; çocuk ise anne babasından ilgi beklerde bekler.

Anne ve baba keyif peşindeler” İslam’mı o da neki? Allah affeder mantığı” ile hayatlarında ki en önemli meseleyi dini önemsemezler.

‘Hangi suçtan öldürüldüğü sorulduğunda,!..Tekvir 9. Ayet

“Vah ülkem ki vah” çocuklarımızı maalesef ki teknolojinin girdabına attık 30 yaşına kadar oyun ve malayani şeylerle uğraşanlar iflah olmazlar artık. Ülkemde her 10 çocuğun 6′ sında cep telefonu bombası var.

‘Hangi suçtan öldürüldüğü sorulduğunda,!..Tekvir 9. Ayet

Laik eğitim sisteminde “sözde yüzde 99 ‘unun müslüman olduğu söylenen” bu ülkede dini eğitim verilmiyor. Çocuklar ya deist yada… halbuki hıristiyan, yahudi, budist ve diğer dinlerdekiler Allah katında geçersiz dinlerinin eğitimini küçücük yaşta veriyorlar. Biz de ise dini eğitim ergenlikten sonra veriliyor. camii kurslarında, o da içeriğinde bağlayıcılığı olmayan öğrense de olur, öğrenmese de! yüzeyinden okunan kitap.

‘Hangi suçtan öldürüldüğü sorulduğunda,!..Tekvir 9. Ayet

Zina mahsulü doğan çocuk veledi zina, piç gibi olumsuz vasıflar yüklenir. Sanki suç çocuktadır; ya anne karnında katledilir, yada sorulmaz ki Doğmak istiyormusun diye?

Ya çocuk yetimhaneye verilir. Orada da iyi bir eğitim görmez, ya sokak çocuğu olur ya uyuşturucu müptelası, hırsız veyahutta katil!..

‘Hangi suçtan öldürüldüğü sorulduğunda,!..Tekvir 9. Ayet

Çocuk masumdur ama yetişkinler masum değil! Çocuğun masumluğundan faydalanıp fuhuş yada organ mafyasının eline düşürür ve ondan sonra katleder. Bunun örnekleri bir hayli var ve yaşanmaya devam ediyor Sedanur gibi, yakın zamanda Leyla, Eylül, Sakarya ilimizde Suriyeli hamile annenin 4 yaşındaki çocuğunun öldürülmesi bunlardan kim hesap soracak?  Bu insanlar nasıl böyle vahşi olabiliyor. Sormak lazım? Bu zalimliği yapan insanlar nasıl böyle hayvanlardan da aşağı durumdalar?..

‘Hangi suçtan öldürüldüğü sorulduğunda,!..Tekvir 9. Ayet

Aylan bebek koskocaman 2 milyar İslâm âlemine sığamadı da zalim batılı ülkelere gitmek istiyor; denizde boğularak cesedi sahile vuruyor, sahile vuran balina kadar değeri yok. Ülkemizden annesiyle kaçan iki çocuk ta boğuluyor bunlara cenaze arabası dahi verilmiyor. İslâm ülkeleri güvenilirliğini yitirdi mi acaba?..

‘Hangi suçtan öldürüldüğü sorulduğunda,!..Tekvir 9. Ayet

Suriye’de çocukların aç ve açıkta kalması,göç etmesi. Hangi birini anlatmalı ambulansta yaralı çocuğun bakışımı? Yerlerden ekmek kırıntılarını toplayan çocuğu mu? “Ölmek istiyorum cennette yemek çokmuş” diyen çocuğumu? Sarin gazı, kimyasal silah, varil bombası, misket bombasını oyuncak sanıp oynayan ve ölümlerin kaçınılmaz olması ve daha nicelerinimi !…

‘Hangi suçtan öldürüldüğü sorulduğunda,!..Tekvir 9. Ayet

Filistin’de her evden şehit olması, özellikle de  zalim israil siyonistlerinin çocuk katliamını daha çok önemsemesi sahilde oynayan bebeleri katletmesi ve daha niceleri!..

Atamız, Resülüllah efendimiz yahudilere kabilelerine sefer yaptığı zaman çocukları koruması; yahudi çocuğu ölmekte iken ziyaret etmesi örnekleri. “İşte İslamın çocuğa bakışı.”

‘Hangi suçtan öldürüldüğü sorulduğunda,!..Tekvir 9. Ayet

Irakta tek taraflı savaşta çocukların bombalarla katledimesi. İlaç ve  mama ambargosuyla  nice nice çocukların öldürülmesi, zalim Amerika’nın bu işin başını çektiği bir gerçektir. Şu an yemende yine ilaç ve mama kıtlığı nedeniyle açlıktan ve hastalıktan çocukların ölmesi, bununda bizden bildiğimiz İran ve Suudi Arabistanın yapması ne acıdır!..

‘Hangi suçtan öldürüldüğü sorulduğunda,!..Tekvir 9. Ayet

Kara Afrikalı bilal-i habeşi nin (r.a) memleketinde her dakikada bir açlıktan ve hastalıktan çocukların ölmesi batılı zalimlerin oraları sömürmesi, yanı başında körfez ülkelerinin karun gibi zengin ve vurdum duymaz bir hayat yaşamaları. Ahirette bu çocuklar yakanıza yapışacaklar.

Bir fotoğraf karesi afrikalı çocuk açlıktan sürüne sürüne gidiyor, arkasında akbaba bekliyor. Bu kareyi zalim batılı resmediyor. Bu fotoğrafı çeken “hayvanoğlu hayvandan batılı zalimden” bende şahidim âhirette bu çocuğun hakkını alacağım.

‘Hangi suçtan öldürüldüğü sorulduğunda,!..Tekvir 9. Ayet.

Arakanda , zalim budistler tarafından türlü işkenceler ve öldürülme ile ülkelerinden kimliksiz, göç ettirilen Arakanlı müslümanlar.

Ramazan kayan hocamız Arakan’ı

zirayet esnasında çocuklara oyuncak veriyor! Hayatında oyuncak görmeyen çocuk oyuncağı yiyecek sanıp yemeye çalışıyor. Yiyemeyince yere atıp tükürüyor.

“Tükür ey çocuk sana bu zalimlikleri yapanlara ve buna sessiz kalanlara” Ümmetin yetim çocukları!..

‘Hangi suçtan öldürüldüğü sorulduğunda,!..Tekvir 9. Ayet.

Asya kıtasında ise çocuk, organ mafyası, cinsel istismar, bağnaz bir ‘dini’ eğitimle yok olan fıtrat. Doğu Türkistan’da ise çocuk zaten dünyaya gelemiyor? zalim Çin doğuma müdahale ettiği için!..

‘Hangi suçtan öldürüldüğü sorulduğunda,!..Tekvir 9. Ayet.

Hıristiyanlar ise! çocuk dünyaya gelir gelmez günahkâr doğar, mantığı ile  onu vaftiz ederek yıkar. O temiz çocuğun fıtratına müdahale ederek yanlış inancı empoze eder. İslâm dini dışında olan tahrif olmuş dinler maalesef çocuğa cehenneme giden yolları  hazırlar.

‘Hangi suçtan öldürüldüğü sorulduğunda,!.. Tekvir 9. Ayet.

Sonuç olarak: İslam çocuk büyütüp, terbiye etmek, haklarını korumak üzere,çocuğun fıtratına müdahale etmez.

Yetim hakkında “Resullulah kim yetimi gözetirse iki parmağı göstererek cennette bu kadar yakındır” der.

Kuran, çocuk terbiyesini Lokman (as) üzerinden detaylı bir şekilde verir.

Çocuklarımız bizim geleceğimizdir. Onları güzelce yetiştirip terbiye etmek her anne ve babanın sorumluluğudur. Zekeriyya (as) meryemi bitki gibi yetiştirmiştir; nasıl ki! Bitkiye iyi bakmaz sulamazsan solar veya kurur, sürekli ilgi ve  alakamıza muhtaçtır. Mükafatı hem bu dünyada, hemde Ahirette kat kat verilecektir.

Pekâlâ ne kadar çocuğumuza sabredeceğiz? (950 yıl ) Tevhid gemisine binmezse çocuktan biz sorumlu değiliz.

Etiketler : #21.   #Yüzyılda   #çocuk   #olmak   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN