"Türkiye, İsrail yükünü sırtından attı" mı?

Dar'ul Hayat yazarı Mustafa Zeyn'in "Türkiye İsrail yükünü sırtından attı" değerlendirmesi gerçekle ne kadar örtüşüyor. İslam ve Hayat'ın yorumu:

13-10-2009


İslam ve Hayat

Londra'da yayınlanan Arap sermayeli Dar'ul Hayat gazetesi yazarlarından Mustafa Zeyn, Anadolu Kartalı Tatbikatı'nın uluslararası bölümünün ertelenmesi sonucu Siyonist işgal devletinin tatbikata katılmasının engellenmesi üzerine kaleme aldığı yorumda, "Türkiye'nin, İsrail yükünü sırtından attığını" savundu. Zeyn, yorumunda Türkiye'nin, ABD ile ilişkilerini artık İsrail merkezli yürütmekten vazgeçtiği ve İsrail yükünü sırtından attığını öne sürdü ve şu ifadeleri kullandı:

"AK Parti ile birlikte Türkiye'nin Ortadoğu politikasında köklü değişimler yaşandı. Soğuk Savaş'ın bitmesiyle birlikte Türkiye kendi gücünü keşfederek ve tarihiyle barışarak dış politikasında hızlı bir değişim yaşadı."

Türkiye medyasına konu olan yazısında, Ankara'nın Batı ve ABD ile ilişkilerinde Tel Aviv trafiğini kullanmadan bu dünya ile ilişkilerini geliştirebileceğini keşfettiğinin belirten Zeyn, yıllarca Türkiye ve İsrail arasındaki ilişkilerin bu trafikten dolayı her alanda derinleştiğini dile getirdi. Türkiye'nin Kürt ayrılıkçılarla mücadele ederken, İsrail'in para ve silah yardımıyla onları desteklediğini kaydeden Zeyn, Seymour Hersh'in daha önce yazdığı bir makaleye atıfta bulundu. Hersh 2004 yılında New Yorker'daki makalesinde Türkiye'nin Gazze politikasından dolayı değil, İsrail'in Kuzey Irak'taki faaliyetlerinden dolayı Tel Aviv'deki büyükelçisini çektiğini kaydetmişti.

Zeyn ayrıca, İsrail yükünü sırtından atan Türkiye'nin komşuları olan Irak, Suriye ve İran, hatta Ermenistan'la yeni açılımlara gittiğini vurguladı ve şöyle sordu: "Anadolu Kartalı, kurulduğu yıldan beri Davut Yıldızı ile birlikte uçuyordu. Bu uçuş daha ne zamana kadar devam edecek?"

Evet, Zeyn'in bu son sorusu çok önemli. Zira bu "uçuş" henüz noktalanmış değil. Anadolu Kartalı Tatbikatı'nın uluslararası kısmının ertelenmesi tabii ki olumlu bir gelişme. Fakat dikkat edilirse "iptal"den değil ertelenmeden söz ediliyor. Bu bir. İkincisi ise, Türkiye ile Siyonist işgal devleti arasındaki askeri antlaşmalar hâlâ geçerliliğini koruyor. Siyonist savaş makinasını ayakta tutan silah sektörünün önde gelen müşterilerinden biri hâlâ Türkiye.

Kısacası, Mustafa Zeyn'in "Türkiye İsrail yükünü sırtından attı" değerlendirmesi ancak bir temenni olarak görülebilir.  

Etiketler : #Türkiye   #   #İsrail   #yükünü   #sırtından   #attı   #mı?   
YORUMLAR
  • HUSEYİN SASMAZ   13-10-2009 23:23

    Bunlar hep kandırmacadan ibaret sözlerdir.En kısa zamanda ortaya cıkacaktır kokusu!!! Şimdi eskisi gibi değil artık.Zaman daraldı.

İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN