"STV ulusalcıların, Mehtap Tv küreselcilerin"

Özgün Duruş gazetesi yazarı Altan Tan, Bu haftaki "Tek Türkiye" başlıklı yazısında, Tv'lerdeki "Ölümsüz Kahramanlar", "Tek Türkiye" ve "Sakarya-Fırat" adlı yapımları konu aldı ve ilginç bir çelişkiye dikkat çekti.

18-04-2010


İslam ve Hayat

Özgün Duruş gazetesi yazarı Altan Tan, Bu haftaki "Tek Türkiye" başlıklı yazıısnda, Tv'lerdeki "Ölümsüz Kahramanlar", "Tek Türkiye" ve "Sakarya-Fırat" adlı yapımları konu aldı.

Söz konusu yapımlarda ulusalcı bir anlayış ve dilin hakim olduğunu ve bu yapımların barışa hizmet etmediklerini vurgulayan Altan Tan, yazıda Mahir Kaynak'a ait ilginç bir tesbiti de paylaştı:

"Bir kaç yıl öncesine kadar Samanyolu TV`nin Mehtap TV ile aynı binada ve yan yana olan stüdyolarında üstelik aynı saatlerde Samanyolu TV`de Ergenekon sanıklarından Erol Manisalı, Emin Gürses ve bir emekli general; Mehtap TV`de ise Mehmet Altan, Eser Karakaş, Şahin Alpay, Ali Bulaç ve Hüseyin Gülerce gibi aydınlar program yapıyorlardı. Mahir Kaynak Hoca bir sohbette yarı şaka yarı ciddi Samanyolu TV ulusalcıların, Mehtap TV küreselcilerin dediğinde hepimiz yadırgamıştık. Geçen yıl Ülker şirketler grubunun Ümit Özdağ`ın başında olduğu bir vakfa 28 Şubat süreci sonrasında toplam 12 milyon dolar verdiği yolunda bazı söylentiler duyduğumuzda da şaşırdık. İnsanın aklı “kıt” olunca her şeye şaşırıyor!"

İşte Altan Tan'ın yazısındaki ilgili bölüm:

"Bir kaç yıl öncesine kadar Samanyolu TV`nin Mehtap TV ile aynı binada ve yan yana olan stüdyolarında üstelik aynı saatlerde Samanyolu TV`de Ergenekon sanıklarından Erol Manisalı, Emin Gürses ve bir emekli general; Mehtap TV`de ise Mehmet Altan, Eser Karakaş, Şahin Alpay, Ali Bulaç ve Hüseyin Gülerce gibi aydınlar program yapıyorlardı. Mahir Kaynak Hoca bir sohbette yarı şaka yarı ciddi Samanyolu TV ulusalcıların, Mehtap TV küreselcilerin dediğinde hepimiz yadırgamıştık.

Geçen yıl Ülker şirketler grubunun Ümit Özdağ`ın başında olduğu bir vakfa 28 Şubat süreci sonrasında toplam 12 milyon dolar verdiği yolunda bazı söylentiler duyduğumuzda da şaşırdık.

İnsanın aklı “kıt” olunca her şeye şaşırıyor!

Siyaset zor bir zanaattır derler, doğrudur.

Kim kimle ne iş tutuyor, neye mecbur kalıyor, dengeler neyi gerektiriyor, bunları tartışmak ayrı bir konu.

Politikacılar her yaptıklarına kendilerince bir fetva  bulabilirler.

Benim sözüm din, Allah, peygamber yolundan gittiğini söyleyenlere...

Kürt dizileri barışa ve kardeşliğe hizmet etmiyor, bilesiniz!"

Etiketler : #STV   #ulusalcıların   #   #Mehtap   #Tv   #küreselcilerin   
YORUMLAR
  • fatma   04-08-2010 10:19

    hocam bazı ilahiyetçi hocalar yatarken uzanmış bir sekilde ayetel kürsü, nas,felak,fatiha nın okunacagını ve kuranda böyle bir ayet oldugunu söyluyorlardogru mu EDİTÖRÜN NOTU: Fatma Hanım, sanırız, sitemizi Faruk Beşer hocanın sitesi zannedenlerdensiniz. Öyle değiliz fakat, bu sorunun cevabı, evet Rabbimizin ayetlerini yatarak okumakta bir sakınca yoktur. Rabbimiz kendisini, ayakta, oturarak ve yanlarımız üzerine yatarken anmmamızı istiyor.

İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN