"Siyonist ambargoya karşı harekete geçin"

Heniyye, siyonist ambargonun kaldırılması için çağrı yaparken, Hizbullah ise Mescid-i Aksa'nın sonuna kadar savunulması çağrısı yaptı

23-08-2009


Filistin Hükümeti başkanı İsmail Heniyye, Arap ve İslam ülkeleri liderlerini Gazze’ye uygulanan ambargonun kaldırılması ve Filistin halkının özellikle Ramazan ayında yaşadığı sıkıntıların sona erdirilmesi için harekete geçmeye çağırdı. Heniyye bu çağrısını, Katar Şeyh Iyd Hayır Müessesesi’nin desteğiyle İslami Kuruluşlar Birliği ve Hamas Hareketi’nin ortaklaşa düzenlediği ilk iftar töreninde yaptı. Heniyye, daha sonra şu şekilde konuştu: “Onlara buradan binlerce aile arasından sesleniyoruz ve diyoruz ki: Şerefimize ve haklarımıza bağlı kaldığımız için bize uygulanan bu haksız ambargoyu kaldırmak için harekete geçin... Bizler yolumuzda yürümeye devam edeceğiz ve Allah’tan başkasına boyun eğmeyeceğiz.”

Hizbullah kardeşlik sorumluluklarını hatırlattı

Mescid-i Aksa'nın yakılışının yıldönümü dolayısıyla bir bildiri yayınlayan Hizbullah ise dünya müslümanlarını harekete geçmeye çağırdı. Bildiride şu ifadeler yer aldı: "Biz, İslam ümmetine bir kez daha Filistin halkı karşısındaki kendi insani ve kardeşlik sorumluluklarını hatırlatıyor, yani Kudüs’ü ve Mescid-i Aksa’yı savunmak ve onu İsrailli işgalcilerin pençelerinden kurtarmak vazifesini vurguluyoruz... Herkesten kararlılık ve irade ile Siyonist rejimin Mescid-i Aksa’nın hürmetini çiğneme yönündeki sürekli girişimlerine ve Kudüs’ün Yahudileştirilmesi ve arazisinin müsadere edilmesi ve iki devletli çözüm planları karşısında durmalarını istiyoruz, zira bu plan Yahudilerin de itirafıyla nihayetinde Kudüs’ün ve Filistin’in işgal edilmiş diğer bölgelerinin Yahudileştirilmesi amacına matuftur.”

(Kaynak: FİEM, İsra Haber)

 

Etiketler : #Siyonist   #ambargoya   #karşı   #harekete   #geçin   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN