'Şeytan, Allah'ın affedici olması ile ilgili kulları kandırır'

Venhar Cuamrtesi Sohbetlerinde geçtiğimiz Cumartesi günü Faruk Karaaslan "Bağışlanma Umudu" başlıklı oturumda konuştu. Karaaslan'ın Kur'an'dan tövbe, istiğfar ve bağışlanma ile ilgili bir çok ayete değindiği konuşmasındaki satır başlarını ve konuşma videosunu siz değerli okurlarımız için paylaşıyoruz. Faydalı olması duası ile...

05-01-2017



* Zaaflarına rağmen, İnsan sorumlulukları da yüklenen bir varlıktır

* Allah insana zaaflarının yanında, bu zaafları bertaraf edeceği donanımı da veriyor.

* Allah gönderdiği Rasuller sayesinde, insanın donanımını nasıl kullanacağını öğretiyor.

* Allah'ın bağışlaması ile ilgili başlıca 'istiğfar' ve 'tövbe' konuları vardır.

* İstiğfar, günahların bağışlanması için Allah'a iltica etmektir. Zımnen aynı hatayı bir daha yapmama sözü içerir.

* Tövbe ise bunun fiili boyutudur. Amel ile gerçekleşir ve hatadan dönme demektir. Arınma mekanizmasıdır.

* Allah tövbe ile ilgili bizlere Bakara 37, Nisa 17 ve Ali İmran 135  ayetlerinde nasıl tövbe edileceğini anlatmaktadır.

* Allah kimlerin tövbelerini bağışlayacağını da kitabında anlatmıştır.

* Şeytan insanları Allah'ın affetmesi ile ilgili kulları kandırır. Bunun zırhı da Kur'an'da "inanan kullar üzerinde Şeytan'ın etkisi olmayacağı" şeklinde anlatılmaktadır.

* Rabbimizin bilmeyerek yapılan kötülükleri(Nisa 17) ve cahillik sebebi ile(Nahl 119)  yapılan kötülükleri bağışlayacağını 

* Allah, iman edip iyi işler yapanların kötülüklerinin de örtüleceğini bizlere müjdelemektedirler. (Furkan 70 ve Muhammed 2)

* Aynı zamanda Rabbimiz, iyiliklerin kötülükleri gidereceğinden(Hud 114)  bahsetmektedir. Bu anlamda gece namazına vurgu vardır.

* Tövbe edip iyi işlerde bulunanların kötülüklerini iyiliklere çevirileceği de bahsedilmektedir.

* Ka'b b. Malik, affedilmediği dönemde aklındakini kalbine onaylatmıyor, bunun üzüntüsünü derinlemesine yaşıyor. Yaşamaması daha kötüydü. "Allah Rasulü'nü sefere gitmeme nedenim konusunda ikna edebilirdim ama yapmadım" diyor ve Allah Rasulü'ne neden çıkmasığını net olarak söylüyor. Rivayetlere göre 50 gün bağışlanma bekliyor. Ebu Katade'ye "Allah ve Rasulü'nü ne kadar sevdiğimi biliyor musun?" diye soruyor. O ise hiç bir yoruma gitmeden "Allah ve Rasulü daha iyi bilir" diyerek asla onların önlerine geçmeyeceğini belirttiği müthiş cevabı veriyor.

Etiketler : #'Şeytan   #   #Allah'ın   #affedici   #olması   #ile   #ilgili   #kulları   #kandırır'   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN