"Rasulullah'ın siyerini öğrenmenin ilk kaynağı Kur'an'dır"

Allah Rasulü’nün (a.s.) siyerini öğrenip anlamanın önemine vurgu yapan Ayşegül Karaman Taşçılar, bu konuda ilk ve en önemli kaynağın siret kitaplarından da önce Kur’an olduğunu ifade etti.

29-12-2015


Kur’an Nesli İlim Merkezi’nde hanımlara yönelik seminerlere Ayşegül Karaman Taşçılar’ın konuşmacı olarak katıldığı “İslam’ı Anlamada Siyer Bilgisi ve Bilincinin Önemi” konusuyla devam edildi.

Allah Rasulü’nün (a.s.) siyerini öğrenip anlamanın önemine vurgu yapan konuşmacı, bu konuda ilk ve en önemli kaynağın siret kitaplarından da önce Kur’an olduğunu ifade etti.

Yüce Allah’ın dinini, aralarından seçtiği elçiler aracılığıyla insanlara sunduğunu kaydeden Ayşegül Karaman Taşçılar, bunun hikmetinin, insanların pratik örnekliğe duydukları ihtiyaç olduğunu anlattı.

Konuşmacı, Peygamberlerin salt mesajı iletmekle sınırlı bir misyonla görevli olmadıklarını, onların önderlik, örneklik ve öğretmenlik vasıflarının bulunduğunu ve Allah’ın hükümlerinin ilk uygulayıcısı olarak itaat mercii olduklarını hatırlattı.

Bu çerçevede "De ki: Eğer yeryüzünde, (insanlar yerine) yerleşip dolaşan melekler olsaydı, elbette onlara gökten bir melek gönderirdik." mealindeki İsrâ Suresi 95. ayeti hatırlamak gerektiğini belirten konuşmacı, şöyle devam etti:

Peygamberlerin beşer oluşları, onlar Allah’ın dinini bizatihi yaşayıp insanlara önderlik ve örneklik yapsınlar diyedir. Onlar insanüstü değillerdir, ancak üstün insanlardır. Bizler Müslümanlar olarak Allah’ın Elçilerini (a.s.) ne Yahudiler gibi sıradanlaştırmalı, ne de Hıristiyanlar gibi beşer üstü vasıflarla yüceltmeliyiz. İslam’ın vasat öğretisi burada da devreye girmektedir.”

Program çay ikramı ve karşılıklı sohbetle sona erdi.

(Haber: Hatice Hüseyinoğlu)

Etiketler : #Rasulullah'ın   #siyerini   #öğrenmenin   #ilk   #kaynağı   #Kur'an'dır   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN