"Bölge Müslümanlarına yönelik PKK saldırısını kınıyoruz"

Kur'an Nesli Kültür Merkezi, Özgür-Der Van Şubesi'ne yönelik PKK saldırısını kınayan bir açıklama yaptı. Açıklamada "Suriye'de on yıllarca Kürtlerin varlığını bile kabul etmeyen Baas rejimiyle barışık, hatta müttefik olarak yaşamış olan PKK/PYD'nin, Baas rejimine karşı başlayan halk ayaklanması sürecinde Baas rejiminin elini rahatlatan bir strateji izlediği bilinmektedir. Özgür-Der Van Şubesi'ne yapılan saldırı, PKK/PYD cephesinin bu kirli stratejisine yönelik bölge Müslümanlarından yükselen itirazları sindirmeye yönelik insanlık dışı bir saldırıdır."

11-08-2013


İslam ve Hayat

Kur'an Nesli Kültür Merkezi, Özgür-Der Van Şubesi'ne yönelik PKK saldırısını kınayan bir açıklama yaptı. Açıklamada "Özgür-Der Van Şubesi'ne yapılan saldırı, PKK/PYD cephesinin bu kirli stratejisine yönelik bölge Müslümanlarından yükselen itirazları sindirmeye yönelik insanlık dışı bir saldırıdır" denildi.

İşte açıklamanın tam metni:

Özgür-Der Van Şubesi'ne Ramazan bayramının ilk günü Kürt Kemalistlerince yapılan molotoflu ve silahlı saldırı, PKK/BDP cephesinin, laik Kürt ulusu inşa hedefinde Kemalist sistemi nasıl da adım adım izlediğinin ibretlik bir örneği olarak tarihe geçecektir. 

Suriye'de on yıllarca Kürtlerin varlığını bile kabul etmeyen Baas rejimiyle barışık, hatta müttefik olarak yaşamış olan PKK/PYD'nin, Baas rejimine karşı başlayan halk ayaklanması sürecinde Baas rejiminin elini rahatlatan bir strateji izlediği bilinmektedir.

Özgür-Der Van Şubesi'ne yapılan saldırı, PKK/PYD cephesinin bu kirli stratejisine yönelik bölge Müslümanlarından yükselen itirazları sindirmeye yönelik insanlık dışı bir saldırıdır.

Kürt Kemalizminin bölge Müslümanlarına yönelik saldırılarını şiddetle kınıyor, Türk, Kürt ve diğer tüm anasır-ı İslamiyenin barış içinde ve onurlu olarak yaşayabilmesinin yegane reçetesinin İslam kardeşliği bağı olduğunu bu vesileyle bir kere daha ifade etmek istiyoruz.

Etiketler : #Bölge   #Müslümanlarına   #yönelik   #PKK   #saldırısını   #kınıyoruz   
YORUMLAR
  • Rıdvan dinçer   11-08-2013 15:37

    Müslümanlar ile yerel ve küresel dayanışmanın bir zorunluluk olduğu , iyilikte yardımlaşın , kötu ve olumsuzluklarda yardımlasmayın ilkesi ve yasasınca bir farziyettir.bu hususlarda bizi gevşeme tutmasın inş. Özgurder ve menemen bağlamında islam kardeşliğine suriye uzerinden yapılan saldırıyı lanetliyorum

İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN