"Başörtüsü yasağı, kaldırılması teklif dahi edilemez tabu hale geldi"

Sakarya Adalet Girişimi Başörtüsü Platformu, 180. basın açıklamasında, mevcut iktidarın Kemalist sistemle anlaştığına ilişkin kaygılarını dile getirdi ve başörtüsü özgürlüğünün teklif dahi edilemez hale geldiğini vurguladı.

21-02-2009


Sakarya Adalet Girişimi Başörtüsü Platformu, 180. basın açıklamasında, seçim atmosferine girilen bu süreçte açılımlar adı altında oy avcılığına soyunulduğu ve mevcut iktidarın Kemalist sistemle anlaştığına ilişkin kaygılarını dile getirdi ve başörtüsü özgürlüğünün teklif dahi edilemez hale geldiğini vurguladı.

Basın açıklamasında ilk olarak İLKAV' a yapılan linç girişiminin ÖZGÜR-DER'le devam ettiği ifade edildi ve hükümetin nasıl bir tepki takınacağının merakla beklenmekte olduğu belirtilen açıklamada tüm sindirme çabalarıda lanetlendi. Filistin Çeçenistan ve tüm dünya müslümanlarının uğradığı haksızlık ve yoketmelerin devam ettiği günümüzde  ancak direnişin müslümanları adalet ve tevhidin sözcüsü yapacak, yeryüzünde hakkı hakim kılınabileceği vurgusu yapıldı.

Ayrıca, içinde bulunduğumuz ayın "Şehitler Ayı" olması sebebiyle bu konunun da gündem edildiği açıklamada, hayatıyla "şahitlik" yapmayanların ölümlerinde şehit olamayacakları gerçeği hatırlatıldı. "Zulme Sessiz Kalma", "Yasak sürüyor, Direniş de" pankartlarının açıldığı,"Tevhid Adalet Özgürlük", "Şehitlerin Yolunu Sürdüreceğiz" sloganlarının atıldığı basın açıklamasını, SAGİR adına Sakarya Dayanışma Derneği'nden Kadrican Mendi okudu.

 

Etiketler : #Başörtüsü   #yasağı   # kaldırılması   #teklif   #dahi   #edilemez   #tabu   #hale   #geldi   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN