"ABD'yle, güvenliğin yanında ekonomi alanında da ortak olmak istiyoruz"

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, ''Türkiye, ABD'nin güvenlik alanındaki bir ortağı olmanın yanında, bir ekonomik ortağı olmayı da istiyor. Stratejimiz bu yönde'' dedi.

11-02-2012


Bakan Davutoğlu, Washington'daki temasları kapsamında, Amerikan Türk Konseyi'nin (ATC) yönetimi ve üyeleri tarafından onuruna verilen öğle yemeğinde bir konuşma yaptı. Davutoğlu, Türkiye ile ABD arasında bölgesel konularda, siyasi ve güvenlik alanındaki işbirliğinin çok iyi düzeyde devam ettiğini, ancak iki ülke ilişkilerinde eksik olan parçanın ekonomik ilişkiler olduğunu vurguladı. 

 
Bakan Davutoğlu, Türk ekonomisinin yükselmekte olduğunu belirterek, “G-20'de, IMF'de ve tüm uluslararası kuruluşlarda Türkiye sadece bir ortak değil, aynı zamanda küresel ekonomiye gerçek katkılar sunan bir ülke haline geldi. Eğer Türkiye ile ABD arasındaki ekonomik işbirliğini ilerletir ve ekonomik ilişkilerimizi çeşitlendirebilirsek, bu sadece Türk ekonomisini daha da geliştirmekle kalmaz, küresel ekonomiye de önemli katkılar sağlar'' diye konuştu.  
 
Türkiye’nin bugün Avrupa Birliği üyesi olması durumunda, Avrupa ekonomisinin çok daha dinamik ve rekabetçi olacağını, ekonomik kriz sırasında çok daha iyi bir performans göstereceğini dile getiren Davutoğlu, “2010'da 1.5 milyon Avrupalı işini kaybederken, aynı yıl Türkiye'de 1,5 milyon yeni istihdam yaratıldı. Hala yeni yükselen güç Türkiye'yi anlamıyorlar. Ama ABD, Türkiye'nin stratejik bir müttefiki olarak bunu çok daha iyi anlıyor” şeklinde konuştu.
 
(Kaynak: CHA)

Etiketler : #ABD'yle   #   #güvenliğin   #yanında   #ekonomi   #alanında   #da   #ortak   #olmak   #istiyoruz   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN