"ABD Irak'ta atom bombası kullandı"

İran eski Cumhurbaşkanı Haşimi Rafsancani, ABD’nin ilk körfez krizi sırasında Basra’da atom bombası kullandığı söyledi.

25-10-2008


Tahran’da bu hafta Cuma Namazını İran eski Cumhurbaşkanı Haşimi Rafsancani kıldırdı. Rafsancani okuduğu hutbede ABD’nin ilk körfez krizi sırasında Basra’ya küçük ölçekli bir atom bombası attığını iddia etti. Bu patlama sonucunda birçok insanın yaşamını yitirdiğine ve bölgede kanser vakalarının artığına işaret eden Rafsancani ABD tarafından Irak’ta atom bombasının kullanıldığı haberinin hiçbir basın organında yayınlanmaması çok düşündürücüdür dedi.

Fars haber ajansının bildirdiğine göre bu hafta Tahran’da Cuma namazını kıldıran Haşimi Rafsancani okuduğu Cuma hutbesinde ABD’nin 1991 körfez savaşı sırasında Basra ile İran sınırı arasındaki bölgeye küçük bir atom bombası atması olayına değinerek bu olayın gerçekliği henüz doğrulanmamıştır. Fakat bu haberin dünya basınında bir bomba gibi patlaması bekleniyordu ama olmadı. Böylesine önemli bir konunun İtalyan basını tarafından boykot edilmesi gerçekten üzerinde düşünülmesi gerekir diyen Rafsancani, bu cinayet doğruysa ABD’nin o dönem gerçekte zayıf bir durumda olan Irak’ta atom bombası kullanmış olmasının nedeni üzerinde dikkatlice düşünülmelidir dedi.

Cuma hutbesinde Filistin meselesine de değinen Rafsancani ABD, İngiltere, Rusya ve BM Filistin meselesinin ABD başkanı George Bush’un başkanlık döneminde bir çözüme kavuşturulacağı sözünü vermişlerdi. Ama Bush’un görev süresi bitiyor ve hala Filistin meselesi bir çözüme kavuşturulamadı, üstelik bu dönemde Filistin meselesi daha da kötü bir hale düşmüştür dedi.

Dünyadaki ekonomik küresel krize değinen Haşimi Rafsancani, bu krizin bir benzerinin 1930’larda meydana geldiğini ve dünyaya siyasi ekonomik birçok etkilerinin olduğunu beyan etti. Şuan dünyada var olan küresel ekonomik kriz bizim menfaatimize değildir diyen Rafsancani, birçok fikir sahibi aydın, söz sahibi insan bu krizin bizim menfaatimize gelişeceğine inanıyorlar; ben bunun böyle olduğuna inanmıyorum. Biz bu krizden dolayı sevinemeyiz. Bir kere bu kriz zayıf ve geri kalmış ülkelerdeki yoksulların sayısını artıracaktır. Bu kriz yüzünden üretim azalacaktır, bu yüzden de özellikle gıda maddeleri olmak üzere bazı ürünlerin fiyatı yükselecektir. Elbette zengin ve varlıklı olanlar bu durumdan fazla etkilenmeyecektir ama olan yine dünyanın geri kalmış ülkelerindeki yoksul ve fakirlere olacaktır dedi.

(Timeturk)

Etiketler : #ABD   #Irak'ta   #atom   #bombası   #kullandı   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN