
Zeytin toplayan Filistinlilere saldırı
Yahudi işgalci yerleşimciler zeytin toplayan Filistinlilere saldırdı: 5 yaralı
12-10-2020
Yahudi yerleşimcilerin işgal altındaki Şeria'nın batısında zeytin toplayan Filistinli çiftçilere saldırısında 5 kişi yaralandı.
Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, bir grup Yahudi işgalci yerleşimci, Ramallah yakınlarındaki Burka beldesi kırsalında zeytin toplayan Filistinli çiftçilere saldırdı.
Yahudi işgalci yerleşimcilerin taşlı saldırısı sonucu 5 Filistinli hafif şekilde yaralanırken, olayların ardından bölgeye gelen İsrail askerleri göz yaşartıcı gaz kullandı.
Ramallah ve el-Bire kenti Valisi Leyla Ganem, AA muhabirine yaptığı açıklamada, zeytin hasadı döneminin her yıl Filistinli çiftçiler için İsrail güçleri ve Yahudi işgalci yerleşimcilerle mücadeleye dönüştüğünü belirtti.
İsrail güçlerinin Yahudi işgalci yerleşimcilerin saldırılarını önlemek yerine onları koruduğunu dile getiren Ganem, "Burası bizim toprağımız ve onlara bırakmayacağız. Her tarlaya ulaşıp oralardaki zeytinleri toplayacağız." ifadelerini kullandı.
İşgal altındaki Filistin toprakları üzerinde ikamet eden Yahudi yerleşimciler, sık sık Batı Şeria'da Filistinli çiftçilerin en önemli geçim kaynağı olan zeytin ağaçlarını kesiyor veya ateşe veriyor.
İsrail'in 1967'de işgal ettiği Şeria'nın batısında 250'den fazla yasa dışı Yahudi işgal yerleşim birimi bulunuyor. Bu yerlerde ikamet eden 400 binden fazla Yahudi işgalci yerleşimci, Şeria'nın batısında işgal altında yaşayan Filistinliler için hayatı daha da zor hale getiriyor.
Uluslararası hukuka göre, işgal altındaki topraklarda bulunan tüm Yahudi yerleşim birimleri yasa dışı kabul ediliyor.
Kaynak: AA
Siyonistlerin Akkuyu Üzerinden Hedef Gösterdiği Türkiye Altta Kalmadı! (VİDEO)
EİMMET'EL KÜFR
METAN GAZINDAN VEFAT EDEN 12 ASKERİN HATIRLATTIKLARI
SENİ DE VURURLAR İSRAİL!
Yeni yılımız mübarek olsun
Cumhurbaşkanlığı'ndan Kürecik itirafı
İran’ın yanında olunmazsa “sıra bize gelecek”
Doğru anlaşılan dinin Kurban'ı da doğru anlaşılır
Makaleler
Hava Durumu