Yüzde 965 kâr ve düşündürdükleri

Asgari ücrete yıllık yüzde 10 oranında rekor (!) zam yapılan bir ekonomide, sermayenin 6 ayda yüzde 965 kâr yapması son derece doğal (!) değil mi? Bu vahşi, su katılmamış kapitalist rant ekonomi sistemini maalesef alnı secdeye değen insanlar işletiyor ve Türkiye'deki İslami çevrelerin çoğu da bu duruma muhalefet etmek yerine kimi kazanımlar adına onlara destek veriyor.

21-08-2014


İslam ve Hayat
 
Dün medyada "duyulmamış kâr" başlığıyla bir haber yer aldı. Habere göre Torunlar GYO, 2014 yılının ilk altı ayında geçen yılın aynı dönemine göre net kârını %965 oranında arttırarak rekorları altüst etti.

Haber 7 sitesinde bu haberin ayrıntıları şu şekilde veriliyordu:

"Torunlar GYO, bu dönemi 3,229 milyon TL net aktif değer ve 5,282 milyon TL portföy değeriyle kapattı. Şirket, satışlarını ise bir önceki yıla göre %372 oranında artırarak 458 milyon TL’ye çıkardı. Torunlar GYO Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun: Torunlar GYO olarak, 2014 yılının ilk yarısında ülkemizin içinde bulunduğu konjonktüre rağmen başarılı bir grafik çizdik. Şirketimiz doğru planlama ve öngörülerle kendi rekorunu kırarak, halka arz olduğu 2010 yılından bu yana ilk kez ilk yarı yılda böylesi bir net kâra ulaştı ve büyük bir başarıya imza attı."
 
Bu duyulmamış kâr ve bunun medyada ballandırıla ballandırıla anlatılması konusunda İslam ve Hayat olarak bizim de bir çift lafımız olacak:
 
Asgari ücrete yıllık yüzde 10 oranında rekor (!) zam yapılan bir ekonomide, sermayenin 6 ayda yüzde 965 kâr yapması son derece doğal (!) değil mi? Bu vahşi, su katılmamış kapitalist rant ekonomi sistemini maalesef alnı secdeye değen insanlar işletiyor ve Türkiye'deki İslami çevrelerin çoğu da bu duruma muhalefet etmek yerine kimi kazanımlar adına onlara destek veriyor.

Etiketler : #Yüzde   #965   #kâr   #ve   #düşündürdükleri   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN