Taşeron örgütten büyük provakasyon: Hakkari'de 24 asker öldürüldü

Hakkari'nin Çukurca ve Yüksekova ilçelerinde taşeron örgüt PKK tarafından eş zamanlı iki ayrı saldırı düzenlendi. İki ayrı saldırıda şu ana kadar 24 askerin hayatını kaybettiği, 18'nin de yaralandığı bildirildi.

19-10-2011


Hakkari'nin Çukurca ve Yüksekova ilçelerinde taşeron örgüt PKK tarafından eş zamanlı iki ayrı saldırı düzenlendi. İki ayrı saldırıda şu ana kadar 24 askerin hayatını kaybettiği, 18'nin de yaralandığı bildirildi.

PKK’lılar saat 01.00 sıralarında Çukurca’da güvenlik güçlerinin bulunduğu binaları uzun namlulu silahlarla yoğun ateş altına tuttu.

Aynı saatlerde Yüksekova'da da silahlı saldırı düzenlendi. Ağır silahların kullanıldığı çatışmalarda en az 24 asker hayatını kaybetti.

Çukurca'nın her kesiminden duyulan yoğun silah sesleri halk arasında büyük endişeye neden oldu.

Bu arada, Hakkari’deki polis telsizlerinden tüm polislerin çelik yelek giymeleri ve tam teçhizatlı olmaları talimatı verilirken, Çukurca’daki çatışmaya destek için de hazır durumda beklenmeleri istendi.

İlerleyen saatlerde TRT hayatını kaybeden asker sayısının 24 olduğunu duyurdu.

Genelkurmay Başkanı ve kuvvet komutanlarının bugün Hakkari'ye gidecekleri bildiriliyor.

VALİ TÜRKER: EŞ ZAMANLI SALDIRI DÜZENLENDİ

Hakkari Valisi Muammer Türker, saldırının eş zamanlı gerçekleştirildiğini söyledi. Saldırının polis ve askeri noktalarına aynı anda yapıldığını açıklayan Vali Türker, güvenlik güçlerinin de anında karşılık verdiğini bildirdi.

(İslam ve Hayat / Dünya Bülteni)

Etiketler : #Taşeron   #örgütten   #büyük   #provakasyon:   #Hakkari'de   #24   #asker   #öldürüldü   
YORUMLAR
  • mustafa    26-10-2011 00:11

    sevinç hanıma sevinç hanım bu insanlara şehit denmemesinin nedenini siz anlayamazsınız anlayamama sebebiniz bu soruyu sorma ile ilintilidir wesselam

  • Sevinç Demirel   21-10-2011 15:27

    Neden şehit değil de hayatını kaybetti yazdınız?

  • mustafa    21-10-2011 14:30

    EDİTÖRÜN NOTU: Değerli okuyucumuz, bahsettiğiniz konuda biizm yaklaşımımız açıktır. Dikkat ederseniz, söz konusu gruba epeyce mesafeli duruyoruz.

  • mustafa    21-10-2011 10:35

    siz baltanın kimin boynunda olduğuna bakın küçük ayrıntılarla uğraşırsanız büyük putun önüne set çekmiş olursunuz ve bu büyük putunda işine gelir bence küçük putun yaptığı tahribat ve zararları irdelemeliyiz eleştirmeliyiz kınamalıyız ammaaa büyük puta laf söyledikten sonra olmalı bu sıralama doğru olmalı EDİTÖRÜN NOTU: Değerli okurumuz, bu site sürekli olarak "büyük put"a muhalefet ediyor zaten. Ancak haberini yaptığımız saldırı olayı "küçük put"un da büyüğünden aşağı kalmadığını ortaya koymasını yanında, açık bir taşeronluk ve provakasyon örneği değil mi? Yoksa bizler "büyük put"un coğrafyamızda, özellikle son yıllarda Afganistan'da ve sair coğrafyalarda emperyalizmin taşeronluğunu üstlendiğini her zaman vurguluyoruz.

  • zülküf Arslan   21-10-2011 08:15

    ANLADIK ÖRGÜT TAŞERONDA,ORDU VE İDARECİLER NEYİN NESİ.... Karşılıklı menfaatlaeri çakışan ve birbirleriyle restleşen çağın fravunlarının ortaya sergiledikleri kurtlar sofrasında yine kuzu[rainalaşmış] bilinçsiz halkların gencecik evlatlarına olmuştur. Bu rainalaşmış toplum ne zamanki Kurana göre bu çocuklarının şehid olmadıklarının farkına varıp inanırlarsa işte o zaman BU KANLAR DURUR.... Ayrıca bu firavunların ekonomik ve insani[ordu],zorba,eşkiyalık... güçlerinide bu rainalaşmış,zavallı halklardan alırlar her iki taraf içinde böyledir. Tek çözüm adeletin özü ALLAHIN HÜKMÜNE RAZI OLUP,ALLAHIN HÜKMÜYLE İNSANLARI İDARE ETMEK... Allahın hükmüyle hükmeden bi idarecinin kim olursa olsun yanında ,[ALLAHIN YOLUNDA] ölmek her müslüman için onur verici olmalı ve çocuklarınıda öyle yetiştirmelidir. Bu farvunların düzenleride çok zayıftır yeterki Kurana inananlar birazcık kitaplarını okuyup anlamaya çalışsınlar ve tabiki UYGULAYARAK ve sadece Allah tan korkarak.. NİSA SÜRESİ... 76- İman edenler Allah yolunda savaşırlar; inkar edenler ise tağut[Kişiyi Allahın hükmünden alıkoymaya çalışan her şey] yolunda savaşırlar öyleyse şeytanın dostlarıyla savaşın. Hiç şüphesiz, şeytanın hileli-düzeni pek zayıftır

İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN