Susarsak hallolacakmış!

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün eşi Hayrunnisa Gül, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi’nde yapacağı konuşma için çıktığı yolculukta başörtüsü yasağı zulmü konusunda açıklamalarda bulundu. Gül, herkesin susması durumunda başörtüsü yasağı zulmünün ortadan kalkacağını iddia etti.

08-10-2010


İslam ve Hayat

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün eşi Hayrunnisa Gül, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi’nde yapacağı konuşma için çıktığı yolculukta başörtüsü yasağı zulmü konusunda açıklamalarda bulundu. Gül, herkesin susması durumunda başörtüsü yasağı zulmünün ortadan kalkacağını iddia etti.

Uçakta gazetecilerle sohbet eden Gül, “Bizim nesil bu olayı yaşadı. Ayrımcılık kadar insanın içini acıtan bir şey yok. Bizler bunun acısını yaşadık. Şimdi bırakalım da bir sükûnet olsun diyorum. Bakın kendi kendine bu iş hallolabiliyor” diye konuştu.

Hayrunnisa Gül, şöyle konuştu:

"Bizim nesil bu olayı yaşadı. Bu gerçekten acı. Ayrımcılık kadar insanın içini acıtan bir şey yok. Bizler gerçekten bunun acısını yaşadık. Şimdi bırakalım da bir sükunet olsun diyorum. Bakın kendi kendine bu iş hallolabiliyor. Gelecek nesillere gerçekten çok yazık. Benim bütün duam gelecek nesiller bunu yaşamasın. Geriye dönüp bir bakalım neler yaşandı? Türkiye her alanda çok saygı duyulan bir ülke haline geldi, herkes Türkiye’yi konuşuyor. Gurur duyuyorsunuz. Biz enerjimizi boşa harcamışız. Böyle konular, lüzumsuz konular olmasa daha neler yapılacak. Yazık değil mi, niye enerjimizi bunlara harcayalım? Değer mi? Değmez. Hep beraber, iç içe birbirimizi severek hoşgörüyle bunu aşalım. Sessiz kalalım. Kendi kendine hallolacak. Buna gerçekten inanıyorum. Sağduyu ve hoşgörü bunu çözecek. Sadece bu konuda değil, halledilmesi gereken bütün konularda böyle. Biz eğer sağduyu, sevgi ve hoşgörüyle yaklaşırsak hepsi çözülecek. Birbirimizi seversek hiçbir sorun kalmayacak Türkiye sıçrama yapacak.

Bence ötekileştirmeyi sadece bir kısım insan yapıyor. Artık onlar da yapmayacak. Hepimizin ailesinde her türlü insan var, hepimiz iç içe yaşıyoruz, hepimiz ailemizi çok seviyoruz. Bir parçasından vazgeçebilir miyiz? Vazgeçemeyiz. Bir elin parmakları eşit değil. Ben bunların zenginlik olduğuna inanıyorum ve hayran oluyorum. Anadolu bunu böyle hallediyor. Çeşitlilik bizim zenginliğimiz. Okuma isteği çok kutsal. Amerika’da küçük oğlum Mehmet’in okuluna (Harvard Üniversitesi) gittik. İnanın gerçekten şu yaşımda zamanım olsa hiç üşenmem yeniden okula başlarım. O kadar seviyorum ki. Okulun yaşı yok. Oradaki atmosfer o kadar cezbediyor ki. Gittiğimiz gün Mehmet çalışmaktan sadece 1.5 saat uyudu. Hep çok çalışkandı, ama şimdi ‘Anne ben Türkiye’de okul okumamışım’ diyor. O kadar çalışıyorlar."

Etiketler : #Susarsak   #hallolacakmış!   
YORUMLAR
  • rabia sivas   09-10-2010 18:38

    kötü niyetli olduğunu sanmıyorum dallandırıp budaklandırmayalım manasında söylemiştir millet tvlere düştü bile biri yine cins bir laf edip işi berbat edebilir biz de sıkıldık her kanalda bu konu üzerine tartışma programı yapılmasından kadınını endişesi yerinde yani

İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN