Sakarya: İfsada karşı toplumsal mücadele şart

Sakarya'daki 208. eylemde üniversite kayıtlarındaki uygulamalar kınanırken; uyuşturucudan kaynaklanan ölümlere de dikkat çekildi ve haksızlıklara ve yozlaşmaya karşı toplumsal mücadelenin şart olduğu vurgulandı

05-09-2009


İslam ve Hayat

Sakarya Adalet Girişimi Başörtüsü Platformu'nun her Cumartesi düzenlediği adalet ve özgürlük eylemlerinin 208.'si yapıldı. Platform adına açıklamayı Diriliş Saati Dergisi yazarlarından Berat Gürler okudu. Gürler, kayıtlardaki yasakçı uygulamalara dikkat çekerek "Her yıl üniversite kayıtları esnasında, kampüslere girişler sırasında ve daha birçok alanda bu yasağın farklı boyutları ile karşılaşıyoruz. Ama bu yasakların muhatabı olmamız, bunları kabullenmemiz anlamına gelmemelidir. “Zaten bir şey değişmiyor ve bundan sonra da değişmeyecek” mantığı, asla ve asla Müslümanca değildir. Rasulullah(s.a.v.)’tan miras kalan mücadele azmimiz, Rabbimize olan tevekkülümüz ile birleştiğinde, bizlere reva görülen zulümlere karşı her ne koşulda olursa olsun mücadelemizi ortaya koyacağız demektir. Zulümleri kabullenmek ve onları içselleştirmek bize göre değildir. Bizler, her daim yaşanılan zorluk ve zulümlerin sıkıntısını çekerek, dert insanı olmamız gerekmektedir. Aksi halde, zulmün taraftarları bizlerin en sağlam kalelerini dahi bir bir düşürmeye başlayacaklardır." dedi.

Uyuşturucudan kaynaklanan ölümlerin artışıyla toplumsal ifsadın farklı boyutlar kazandığı ifade edilen açıklamada "Başörtüsü mücadelemiz, ne diğer toplumsal mücadelelerimizden ne de kendi nefsimiz ile olan mücadelemizden bağımsız bir konu değildir. İslam dairesi çerçevesinde her biri bir bütünün parçaları olan bu konular, hassasiyetimizin odak noktasında bulunması gereken mevzulardır. Toplumumuza baktığımızda, sistematik bir yozlaştırmanın uygulandığını görüyoruz. İslami değerlerinden bihaber olan gençlerimiz, artık gazetelerin üçüncü sayfalarında fail olarak bulundukları aile faciaları ile gündeme geliyorlar. Kimi internetin önünden kalkamaması dolayısıyla bilgisayarın başında ölürken, kimi gençlerimiz ise aşırı dozda uyuşturucu kullanmaktan hayatlarını kaybediyorlar. Ve emin olun ki, eğer bu topluma dair bizlerin herhangi bir projesi yok ise; toplumumuz gün geçtikçe bu ifsadın içerisinde kavrulmaya maruz kalacaktır... İslam’ı bir yaşam nizamı olarak görenler, bu çağda yaşadığımız sıkıntıları çözüme kavuşturmak istiyorlarsa, toplumsal bir mücadelenin içerisinde olarak Allah’ın emir ve yasakları doğrultusunda tüm bu konuları dert edinmelidirler." denildi.

Etiketler : #Sakarya:   #İfsada   #karşı   #toplumsal   #mücadele   #şart   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN