Sakarya'dan, yasağa da füze kalkanına da hayır!

Sakarya Adalet Girişimi 272. eyleminde başörtüsü serbestliğine şart koşulmasına karşı çıkarken, sorunun seçim yatırımına dönüştürülmesini protesto etti. Açıklamada NATO’nun füze kalkanı projesine verilen destek de kınandı.

27-11-2010


İslam ve Hayat

Sakarya Adalet Girişimi Başörtüsü Platformu, her Cumartesi şehir bulvarında yaptığı eylemlerde 272. haftayı geride bırakırken vesayetçi zihniyetin ve anayasasının korunduğuna dikkat çekti. Platform adına Vahdet Vakfı Sakarya Temsilciliği’nden Derda Şanalmış’ın okuduğu açıklamada başörtüsü yasağını kanunsuzca uygulayan yetkililer hakkında yasal işlem başlatılması gerektiği ve ayrıca düşünce, inanç ve ifade özgürlüklerinin tüm alanlarda kullanılmasının önündeki tüm engellerin kaldırılacağı bir hukuki düzenlemeye gidilmesi gerektiği ifade edildi.

Şanalmış, gerek Hükümet’in ve muhalefetin sorunu seçim yatırımına dönüştürmesini eleştirirken “Hizmet veren-hizmet alan” ve “kamusal alan” gibi kavramlara son verilerek kızlarımızın hem okullarda hem de okullarını bitirdikten sonra mesleklerini icra etme haklarını kullanabilmeleri yönünde düzenlemeler yapılmalıdır. Eğitimde eşitlik, çalışma özgürlüğü, vatandaşlar arasında ayırımcılık yapmama gibi hukuki gerekler sebebiyle bu talepler mutlaka yerine getirilmelidir.” dedi.

Füze kalkanına hayır! 

Eylemde ayrıca Lizbon’daki NATO zirvesinde Türkiye’nin füze kalkanı projesine verdiği desteği bir kez daha protesto edildi. Şanalmış, projeyle ilgili “Ülkemiz ve komşu devletler için hayati önem arz eden Füze Kalkanı Projesi’ne karşı olduğumuzu, Amerika ve İsrail’in menfaatlerini korumak adına gerçekleştirilmek istenen bu projeye şiddetle karşı duracağımızı buradan tekrar ilan ediyor, yetkilileri bu konuda sağduyulu olmaya davet ediyoruz.” dedi.

Eylemde “Zulüm varsa direniş de var!”, “Katil NATO’ya hayır!” dövizleri taşındı. 

Etiketler : #Sakarya'dan   #   #yasağa   #da   #füze   #kalkanına   #da   #hayır!   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN