Nazi subayı gibi öğretmen!

Çanakkale'deki Mustafa Kemal İlköğretim Okulu öğretmeni Muazzez Zeybe, öğrencilerine başörtüsü takmama yemini ettirdi.

15-06-2008


Çanakkale'deki Mustafa Kemal İlköğretim Okulu öğretmeni Muazzez Zeybe, öğrencilerine başörtüsü takmama yemini ettirdi. Zeybe hakkında soruşturma başlatıldı. Son sınıf öğrencilerinin Teknoloji ve Tasarım derslerine giren Muazzez Zeybel'in, ders saatinde öğrencilere örtünmemeleri için yemin ettirmesine tepki gösteren çok sayıda veli, öğretmen hakkında şikâyetçi olmak için İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne geldi. Burada dilekçe yazan veliler, öğretmenin görevine son verilmesini istedi.

Verilen dilekçeler üzerine bir müfettiş görevlendirerek sözkonusu öğretmen hakkında soruşturma başlattıklarını belirten İl Milli Eğitim Müdürü Vefa Bardakçı, "Konu kapsamında veliler ve öğrencilerin ifadeleri alındı. Soruşturma çok kısa bir süre sonra sonuçlanır" dedi.

Muazzez Zeybel'in öğrenciler tarafından sevilen bir hoca olduğunu söyleyen 8. sınıf öğrencisi Z.A, "Hocamız ders aralarında ve derslerde bize hep güler yüzlü davranır. Fakat son zamanlarda derslerde sürekli başörtüsü üzerine konuşmalar yapmaya başladı. Bir gün ders sırasında dersi anlatmayı bırakıp, 'Ben şimdi sizden büyüyünce başörtüsü örtmeyeceğinize, evden çıkarken Ayet-el Kürsi okumayacağınıza dair yemin etmenizi istiyorum' dedi. Bunun üzerine sınıftan bazı öğrenciler yemin etmek yerine 'söz veriyoruz' dedi. Sınıfın çoğunluğu ise sessiz kaldı. Hocamızda bize 'Irak'ta kadınlar başını örtüyor bakın onlar şimdi ne haldeler, sizler de örterseniz bizim ülkemiz de Irak gibi olur' diyerek bizleri ikna etmeye çalıştı. Ben de akşam evde babama durumu anlattım o da öğretmenden şikayetçi oldu" dedi.

Okula çocuklarının aydınlanması, ülkesi için iyi birer birey olarak yetişmleri için gönderdiklerini söyleyen veliler, "Emekliliği yaklaşan bir öğretmenin çocuklarımıza ders yerine beyinlerini bu tür şeylerle yıkaması dehşet verici. Devletin öğretmenine güvenmeyip kime güveneceğiz. Biz artık çocuklarımızla birlikte dersemi girelim. Bu tür kişilerin eğitimci olarak çalışması çok acı bir durum" diye konuştular. (İslam ve Hayat / Timeturk)

Etiketler : #Nazi   #subayı   #gibi   #öğretmen!   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN