
Müftüye bak müftüye!
Tekirdağ Müftüsü'nden sululuk... Bayram vaazında bayramlaşma kültürünün türkülerde işlendiğini belirten Tekirdağ Müftüsü Mahmut Gürlen, cemaate dönerek, “Şimdi size bir Türkü söyleyeyim mi?” diye sordu ve türkü söylemeye başladı.
25-10-2012

Tekirdağ Müftüsü'nden sululuk... Bayram vaazında bayramlaşma kültürünün türkülerde işlendiğini belirten Tekirdağ Müftüsü Mahmut Gürlen, cemaate dönerek, “Şimdi size bir Türkü söyleyeyim mi?” diye sordu. Müftü Gürlen, cemaattin “Söyle” demesi üzerine Karahisar Kalesi isimli türküsünün ‘Kesme Ümidini Kadir Mevladan, Kadir Mevladan, Ver Elini Karli Daglar Asalim, Bayramlasalim' dizelerini okudu.
Tekirdağ Müftüsü Mahmut Gürlen, Eski Cami'de bayram namazı vaazı verdi. Müftü Gürlen, vaazında bayram ve bayramlaşmanın ülke kültüründeki yerine vurgu yaptı. Bayramlaşmaların Türk kültüründe ayrı bir yeri olduğunu aktaran Gürlen, Tekirdağlıları Valilik önünde bayramlaşmaya davet etti.
Bayramlaşma kültürünün türkülere de yansıdığını söyleyen Gürlen, “Bayramlaşma kültürü türkülerimize de yansımış. Türkülerde bizim. Şimdi size bir türkü söyleyeyim mi?” dedi. Cemaatten “Söyle hocam” karşılığını alan Müftü Gürlen, “Türküler de bizim. Tamam söyleyeyim o zaman.” diyerek Karahisar Kalesi isimli türküsünün ‘Yayladan gel Alli Gelin Yayladan, Kesme Ümidini Kadir Mevladan, Kadir Mevladan, Ver Elini Karli Daglar Asalim, Bayramlasalim' dizelerini okudu. Türkü'nün dizelerini okuyan müftü Gürlen, yine cemaate dönerek “Oldu mu, beğendiniz mi” diye sordu.
(İslam ve Hayat / Haber 7)
Emperyalizmin Küresel Gücü NATO
Kapitalizmin 1, İslam’ın 365 Günü Babalar Günü
Musallanın sessiz vaazı
Almanya’nın BMGK’de tarihi yenilgisinin nedeni
KÜRT KADINININ İFFETİ, KARUN ŞIMARIKLIK VE EDEPSİZLİĞİ
Bayramımız mübarek olsun
Şiddet sarmalındaki gençlik ve sorumluluğumuz
Bugünün İki Mezhebi: Amerikan Hasımlığı - Amerikan Hısımlığı
Makaleler
Hava Durumu
































































