Milliyet'in şaraplı "iftar menüsü"nün sponsoru Ülker

Milliyet, okuyucularına şaraplı "iftar menüsü" önerdi, üstelik Ülker'in sponsorluğunda.

12-08-2010


Doğan Medya Grubu gazetelerinden Milliyet'in, Ramazanda ilk iftar için verdiği yemek tarifi görenleri hayrete düşürdü.

Türkiye halkına Bonfile tarifi veren Milliyet Gazetesi Cadde ekinde bulunan bu tarifte oruç tutan müslümanlara hazırladıkları yemeğe şarap koymalarını önerdi.

Milliyet, Müslümanların şarap içmediğini ve de İslam'da alkollü içkilerin haram kılınmış olmasını önemsemeyerek yemek için; parça bonfile, 10 dal taze kekik, bir çorba kaşığı kapari, yarım su bardağı kemik suyu, yarım su bardağı beyaz şarap, yarım su bardağı zeytinyağı gibi malzeme listesi verdi.

ÜLKER DE SPONSOR

Mütedeyyin insanların tercih ettiği bisküvi ve çikolata markası Ülker'in, bu tarifin yayınlandığı köşeye sponsor olması dikkatlerden kaçmadı.

İLK DEĞİL

Arşivlerimizi karıştırdığımızda bu durumun Doğan gazetelerinin ilk şaraplı yemek tarifi vakası olmadığını gördük. Geçtiğimiz yıl da Hürriyet Gazetesinin şaraplı bir tarif geçmişi var.

Ramazan ayı nedeniyle okurlarına kupon karşılığında Kur'an-ı Kerim ve Türkçe Meali'ni veren Hürriyet, yine aynı okurlara şaraplı pilav tavsiyesinde bulunmuştu.

“Bir Yemek Masalı” başlıklı köşesinde Sahrap Soysal “Kaş yapayım derken göz çıkartmış” Hürriyet gazetesinin Kelebek ekinde şaraplı pilav tarifi yayınlamıştı.

Yazısında, "Ramazan ayı bizim için kutsal bir aydır" diyen Soysal, diğer taraftan da Şaraplı pilav tavsiyesinde bulunmaktan geri kalmamış, yazısında önce Osmanlı sofralarından bahsedip, köşesinin sağ kısmında ise 'etli pilav' tarifi vermişti. Yemeğin içine katılması gereken malzemeleri bir liste halinde veren Soysal, yemeğe 2 bardak şarap katılması gerektiğini ve markasının da önemli olmadığını(!) ifade etmişti. 

(İslam ve Hayat / Timeturk)

Etiketler : #Milliyet'in   #şaraplı   #iftar   #menüsünün   #sponsoru   #Ülker   
YORUMLAR
  • aydin bilgin   14-08-2010 21:04

    sirke küpünden bal sızmaz bal küpünden sirke sızmaz. nede olsa o da yahudi o da yahudi, biri gerçekten açık yahudi pirinçteki siyah taş öteki sabataist yahudi ki bu daha kötüsü pirinçteki beyaz taş hani şu dişimizi kıran varya pirinç gibi görünen o beyaz taş.. ülkerim kalleşim seni bu millet besiledi böyle dişlerini özenle sivrilttiki onları daha iyi parçala

  • şehide sena   13-08-2010 10:43

    habere şaşırmadım ülker kendisine yakışanı yapmış müslüman firma diye ürünlerini tercih edenlere duyrulur

İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN