Lauren Booth, nasıl Müslüman olduğunu anlattı

Filistin'de gazetecilik yaparken Müslümanlarla tanışan ve daha sonra Müslüman olan Lauren Booth, İslâma teslim oluş hikâyesini Kuveyt'te yayın yapan bir TV kanalında anlattı.

05-12-2015


Yeni Asya Gezetesi'nin haberine göre,İngiltere eski Başbakanlarından Tony Blair'ın baldızı olan Booth hidayet hikâyesini şöyle anlattı: “Filistinlilereyardım dağıtırken bir kapıyı çaldım. Bir kadın içeri buyur etti. O kadar pozitifti ki; sanki dünyanın en güzel yerinde yaşıyormuş gibi davranıyordu. Bir odalı evde yaşıyordu. Odada bir halı, halının üzerinde on kişilik iftar sofrası vardı. Sofrada bir tabak humus, bir plastik tabak ekmek, bir plastik tabak salatavardı. Beni sofraya dâvet etti bu nur yüzlü kadın. Yememek için ısrar ettim. Fakat ‘sen bizim misafirimizsin' diyerek yemem için ısrar etti. Bana çok yemek verdi ve ‘hayır'ı kabul etmedi. O an İslâm'a kızdım. 30 gün boyunca bu insanları aç bırakıyor diye Kur'ân'a kızdım.”
 
KALP OLARAK MÜTEVAZILARDI
 
‘Suyu daima bulanık olan bu insanlara İslâm neden 30 gün boyunca su içmeyi yasaklıyor?' diye rek içinden Kur'ân'a ve İslâm'a kızdığını söyleyen Booth, “Masum yüzlü anneye sordum. Neden Ramazan'da oruç tutuyorsunuz? Amacınız ne? O da; ‘Fakirleri hatırlamak için Ramazan'da oruç tutuyorum' dedi. Hayatta hiçbir şeyi olmayan ve muhtemelen de olmayacak bu insanlar, kendisinden daha azına sahip olan insanlar içinkalp olarak mütevazileşiyordu. Sadece sıkıntıları bilen bu kadın Allah'a şükretmek için midesini boşaltıyordu. O an; Eğer bu İslâm ise ben Müslüman olmak istiyorum diye düşündüm” dedi.
 
LAUREN BOOTH KİMDİR?
 
Lauren Booth 22 Temmuz 1967 yılında Londra'da doğdu. İngiliz yayıncı, gazeteci ve Filistin yanlısı aktivist olan Booth halen serbest yazar ve medya danışmanı olarak çalışmaktadır. 2012 yılında İngiltere'de Sadaka Barış Taril kurucularındandır. Aynı zamanda İngiltere eski Başbakanlarından Tony Blair'ın baldızıdır.

Etiketler : #Lauren   #Booth   #   #nasıl   #Müslüman   #olduğunu   #anlattı   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN