Küçük Enes canından çok orucunu düşünmüş

Sel felaketin sembolü haline gelen Kaşıkçı ailesinin küçük ferdi Enes, o can pazarında, içinde bulunduğu beyaz minibüsten İETT otobüsüne çıkarılırken ağzına su kaçtığı için 'orucum bozulacak!' diye feryat etmiş.

12-09-2009


Felaketin sembolü haline gelen Kaşıkçı ailesinin selden kurtulmasına yardımcı olan kargo şoförü Mehmet Korkmaz, olay karşısındaki soğukkanlılığını küçük Enes'e borçlu olduğunu söylüyor.

İçinde bulunduğu beyaz minibüsten İETT otobüsüne çıkarılırken ağzına su kaçtığı için 'orucum bozulacak!' diye feryat eden Enes'in serzenişine şahit olan Korkmaz, "O anı yaşadıktan sonra kendimi güneşli bir günde karadaymışım gibi hissettim. Azgın sular ortasında küçük bir çocuğun oruç karşısındaki samimiyeti bana güç verdi." diyor.

Son yüzyılın en büyük sel baskınına maruz kalan İstanbul, unutulması mümkün olmayan onlarca dramatik kareye sahne oldu. Objektifler, Halkalı Basın Ekspres yolunda İETT aracı üzerinde mahsur kalanların trajedisini saniye saniye kaydetti. İstanbul'da yaşanan felaketi en iyi özetleyen görüntüler yabancı ajanslar tarafından da abonelerine servis edildi. Yolu kaplayan bulanık sular, araçlardakileri çaresiz bıraktığı gibi çevreden yardım için koşanları da engelliyordu. Minibüste mahsur kalan 5 kişilik Kaşıkçı ailesine yardım edip onları İETT yolcu otobüsü üzerine çıkmasını sağlayan Mehmet Korkmaz, korku dolu saatleri Zaman'a anlattı. Objektiflere yansıyan görüntülerde soğukkanlı duruşuyla dikkat çeken Korkmaz, sabah saatlerinde bastıran sel sularının dehşetini düşünmeden yola çıktı. İşyerine gitmek için her zamanki gibi Basın Ekspres yolunu kullanan Korkmaz, aracı bir anda sel suları ortasında kalınca pencereden çıkıp kendisini arkada bulunan minibüsün üstüne attı. Akıntı şiddetini artırınca Korkmaz'ın üzerinde bulunduğu araç sürüklenerek TEM yolunda terk edilen İETT otobüsüne dayandı. Aracın suya kapılacağı endişesiyle yolcu otobüsüne çıkan Korkmaz, Kaşıkçı ailesinin kendi araçlarında mahsur kaldığını gördü. Ailenin ilk önce aracı basan suyu tahliye etmeye çalıştığını anlatan Korkmaz, önce yukarı çıkmaları için aileyi uyardı. Daha sonra Kaşıkçı ailesi, araçları tamamıyla suyla dolunca canlarını kurtarmak için Korkmaz'dan yardım istedi. Korkmaz üstünde bulunduğu araçtan Kaşıkçı ailesinin beyaz minibüsüne atlayarak onları teker teker yolcu otobüsünün üzerine çekti. Aile fertleriyle sığındıkları yerde yaklaşık 3 saat mahsur kalan Korkmaz, çocuklardan Resul'ün üşüdüğünü görünce üzerindeki deri montu çıkarıp ona verdi. Canını hiçe sayan fedakârlığı karşısında genç adama minnettarlığını dile getiren aile, ardı ardına hayır dualar etti. Yaşadıkları dehşet anlarının etkisinden hâlâ kurtulamadıklarını belirten Korkmaz, "Başıma gelen bu olayı hep hayra yordum. Metanetimi hiç kaybetmedim. Hayırlısı neyse o olsun diye dua ettim." dedi.

(İslam ve Hayat / Zaman)

Etiketler : #Küçük   #Enes   #canından   #çok   #orucunu   #düşünmüş   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN