Kissinger: Esed kalsın IŞİD gitsin

Amerika’nın kıdemli diplomatı Henry Kissenger, Suriye’de Esed’in devrilmesinin değil IŞİD’i yenmenin öncelikli olması gerektiğini söyledi.

20-10-2015


Suriye'de önceliğin Esed'in devrilmesine değil IŞİD'in yenilmesine verilmesi gerektiğini söyleyen Kissinger, Rusya'nın ülkeye müdahalesinin Ortadoğu'da düzenin yeniden kurulmasına yardım edebileceğini belirtti.

ABD Başkanları Nixon ve Ford dönemlerinde dışişleri bakanlığı yapmış olan Kissinger Wall Street Journal'da yayımladığıyazıda “IŞİD'in ortadan kaldırılması Esed'in devrilmesinden daha acil” dedi. Kissinger aynı yazıda ABD politikalarını “ABD ordusunun hali hazırdaki etkisizliği, Amerika'nın gücününü de tehdit eder biçimde, IŞİD'e yeni elemanlar kazandırmakta” ifadeleri ile eleştirdi.

Kissinger bölgenin “darmadağınık” hale geldiğini devletsiz hareketlerin Libya, Yemen, Suriye ve Irak gibi ülkeleri bölmekte olduğunu belirtti. 

1973 Arap-İsrail savaşından sonra ABD'nin bölgeye egemen olduğunu ancak şimdi bölgenin yer yerinde sorunlar yaşadığını ve olaylara yön verme yetisini kaybettiğini söyledi. Rusya'nın ise ABD'nin bıraktığı bu boşluğu doldurduğunu ifade etti.

Etiketler : #Kissinger:   #Esed   #kalsın   #IŞİD   #gitsin   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN