Kime benziyoruz

09-01-2023


Yol belli, yordam belli, yapılacaklar da bellidir. Gözü kapalı ilerleyebiliriz bu kulvarda. Çünkü yolu imar eden mimar, bize yol ile ilgili en ince teferruata varıncaya kadar her türlü incelikleri vermiş, viraj ve kıvrımlarından, çukur ve tümseklerinden, iniş ve çıkışlarından haberdar etmiş, takip edeceğimiz ok işaretlerini her virajın başına öyle bir güzel dikivermiş ki, dikkat eden asla sapıtmaz. 

Tabi bu anlattıklarımızın tamamı, anlamak isteyen kişiler içindir. Yolunu kaybetmek isteyen kişiler için söyleyeceğimiz bir konu yoktur. Münafıklar için Yüce Allah: “Kalplerinde hastalık vardır. Allah da onların hastalığını arttırmıştır.” (Bakara/10) buyurmaktadır. Bir başka ayeti kerimede: “Bu, kendisinde şüphe olmayan kitaptır. Allah’a karşı gelmekten sakınanlar için yol göstericidir.” (Bakara/2)

Evvela kalplerimizin içinde olması muhtemel hastalığı tedavi edeceğiz sonra Allah’a karşı gelmekten sakınmayı isteyeceğiz, daha sonra da doğruları ve yanlışları ilahi kelam ışığında dillendireceğiz.

Nihat Güç'ün makalesini okumak için tıklayın

Etiketler : #Kime   #benziyoruz   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN