Kadınlara açık mektup

Ben bu açık mektubumda sizleri, toplum olarak maruz bırakıldığımız kültürel iğva ve işgal konusunda düşünmeye ve halimizi sorgulamaya dâvet etmek istiyorum.

21-05-2017


Ben bu açık mektubumda sizleri, toplum olarak maruz bırakıldığımız kültürel iğva ve işgal konusunda düşünmeye ve halimizi sorgulamaya dâvet etmek ve bizleri biz olmaktan çıkarıp kapitalist tüketim süreçlerinin ve hazcılığın nesnesi kılmaya çalışan modern paganizme karşı bilinçlenmeye teşvik etmek istiyorum.

Bugün kadın kimliğinin, tarihin hiçbir döneminde olmadığı boyutta bir yağmaya maruz kaldığını, kadının Âlemlerin Rabbi’nin var ettiği hayatın bir öznesi olmaktan çıkarılıp, bedeni üzerinden hoyratça nesneleştirildiği bir dönemde olduğumuzu görmeniz gerekir.

Bugün, kapitalist biriktirme hırsı ve sınır tanımaz bir hazcılık uğruna kadın bedeninin nasıl hoyratça teşhir edildiğini ve her alanda istismara uğradığını acı şekilde müşahede etmekteyiz. Bireysellik ve özgürlük gibi süslü ambalajlar içinde kadınların nasıl bir tektipleştirilmeye, köleleştirilmeye, kişiliksizleştirilmeye maruz bırakıldığını gözlemliyoruz.

Şükrü Hüseyinoğlu'nun makalesini okumak için tıklayınız

Etiketler : #Kadınlara   #açık   #mektup   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN