İslâm mektebinden mezun olmak!

Şimdi de okulun Sahibini tanıyalım: Rahman, Rahim olan Âlemlerin Rabbi Allah (cc) Kâinatın yegâne sahibi ve yetkilisidir. Büyüklükte eşi ve benzeri yoktur. Kâinattaki her varlık onunudur ve O’nun tasavvurundadır. Hiç kimse O’na hesap soramaz. O her an yaratma halindedir. Asla çocuk edinmemiştir. Öncesi ve sonu yoktur. Doğmamış ve doğurulamamıştır. Kâinatta ki her bir varlık O’na itaat ve tesbih eder. O hüküm ve hikmet sahibidir.

30-12-2020


İslâmiyet bir okuldur. Mezun olanlar işsiz, yuvasız, azıksız kalmazlar. Geçim derdi, kuraklık, tehlike, stres, bunalım hiç yaşamazlar. Ömürleri sonsuzdur. Hiç ölmezler. Mezun olunca karşılığında garantili süper bir yaşama dâhil olurlar. İslamiyet mezunları karşılığını kat kat alırlar, depreme dayanıklı süper köşklerde otururlar, tatili ve rahatı bol, soğuk ve sıcak hiç görmezler. Manzarası ve nimetleri hazır, tertemiz insanların aldıkları puana göre güzel yerde ağırlanırlar.

 Ne mutlu ne bahtiyardır İslamiyet mezunları. Kâinatın ebedi ve sonsuz sahibi Allah tarafından selamla karşılanırlar. Şimdi, bu okulu tanıyalım. Okulun yeri ve imtihan olunduğumuz yer: “Dünya ” Okulun sahibi: Âlemlerin Rabbi Allah (cc). Okulun Başöğretmeni: Muhammed (a.s). Okulun müfettişi: Cebrail (a.s). Okulun görevlileri: İlmi ile amel eden âlimler. Okulun öğrencileri: Tüm insanlar ve cinler. Okulun sınav notunu veren: Kiramen kâtîbîn melekleri. Okulun düzenini belirleyen: Mikâil (a.s). Sınav bitim zilini çalan: Melekû-l mevt (Ölüm meleği).

Şimdi de okulun Sahibini tanıyalım: Rahman, Rahim olan Âlemlerin Rabbi Allah (cc) Kâinatın yegâne sahibi ve yetkilisidir. Büyüklükte eşi ve benzeri yoktur. Kâinattaki her varlık onunudur ve O’nun tasavvurundadır. Hiç kimse O’na hesap soramaz. O her an yaratma halindedir. Asla çocuk edinmemiştir. Öncesi ve sonu yoktur. Doğmamış ve doğurulamamıştır. Kâinatta ki her bir varlık O’na itaat ve tesbih eder. O hüküm ve hikmet sahibidir. Ve O Subhandır. Bu vasıflar hiç bir varlıkta yoktur. Dünya ve içindekileri insanın hizmetine sunmuş ve onu imtihan etmek için kısa süreliğine dünya okuluna göndermiştir. İnsana akıl, vicdan, hikmet, nefs, irade ve ceset içerisine ruh vermiştir. Ruh bu bedene imtihan edilmek için girdirilmiştir. İmtihanı boyunca emanet girdiği ölüm meleği tarafından ruhu kabzedilecek yani cesedi terk edecek ve hesap vermek ve karnesini almak için Allahu Teâla’ya dönecektir.

Hızır Yıldırım'ın makalesini okumak için tıklayın...

Etiketler : #İslâm   #mektebinden   #mezun   #olmak!   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN